BARCELONA ER KANSKJE VERDENS BESTE FERIE BY! del II/II

Hei folkens!

Yes, da er det på tide med del 2 av guiden til den fantastiske byen jeg er så heldig å bo i - BARCELONA!

I forrige innlegg om dette skrev jeg om stranda, severdigheter og shopping, så i dag er det på tide med restauranter, uteliv og bosted.

 

Jeg vet at flere av dere skal til Barcelona, og selv om det skjer mye økonomisk her så er det beste for landet turisme (frem til politikerne klarer å skjønne at for at et land skal gå fremover så må de tenke på utdannelse, jobb og helse). Så, velkommen skal dere være og bruk så mye av dere norske penger som mulig! haha :)

Men ja, det er billig her og Euroen er på rundt 7 kr nå så her får man maks utbytte. Barcelona er en sånn by hvor man kan leve dyrt eller latterlig billig, og begge alternativene er like fantastiske. 

 

RESTUARANTER

Origens

Min absolutt favoritt restaurant, som ligger i El Borne, bak universitetet OG i Gracia er ORIGENS- det er en fantastisk katalansk restaurant med supert utvalg av viner for dem som bryr seg om sånt. Det er et veldig spesielt konsept, og pass på at du ber om "magasinet" og ikke bare "dagens meny"! Hver måned lager de nemmelig et magasin, ok - du trenger ikke lese det, men her viser de hver rett med bilde og vise ingrediensene - noe jeg digger! Fantastisk kjøtt, men også supert for vegeterianere! Rettene er småretter, så bestill gjerne litt av hvert - det bruker vi å gjøre. Salaten Mixed Nuts, Quince and Cheese er et must! Lam og and er spesielt godt, men ALT er godt! og rimelig :)

Ohla

Lyst på gourmet Tapas som ikke er for dyrt? Ohla hotel har en FANTASTISK restaurant, med nydelig mat og service (som ofte kan være litt tricky her, just so you know!) Gjennom wheninbarcelona.com kan du bestille bord med super meny til en billigere penge! Man kan også velge om man vil ha øl meny eller vin meny som jeg syns er litt kult for oss som ikke er sååå vin fuzzy ;) Ligger veldig sentralt til i  Via Laietane - mellom metrostoppene Jaume I og Urquinaona. 

7 Portes

En av Barcelonas mest kjente restauranter, så å reserver bord er et must! Ligger nede ved havna, rett før man går inn i promenaden mot Barceloneta og er full av historie og kjente folk som har spist. Signatur er sjømat, men har nydelig kjøtt og noe for alle :) Denne restauranten ble started i 1836 så historien er til å ta å føle på!

Xampaneria/La Champagneria

Dette er uten tvil en av de mest spesielle opplevelsene man kan ha i Barcelona, og noe man kan bli litt overvelmet av hvis man bare tar turen selv. Jeg anbefaler å hoppe på en tapas og bar tour med Wheninbarcelona.com for best opplevelse både her og andre gjemte skatter. Rett og slett en konstant stappfull tradisjonell brun bar, fra morgen til kveld, med byens beste og billigste cava - spesielt den rosa! Love! Mat får man også i form av små bocadillas og skinke over en lav sko. Fantastisk opplevelse for en vennegjeng, og her finner man alle aldre, men mest fra 25-70 :)

Bar Lobo

Det fantastiske med Bar Lobo, bortsett fra kurrant tapas og god service i fine omgivelser er location, location, location! Den ligger rett ved Las Ramblas - og er en flott escape fra de hektiske gatene på en liten plass hvor man kan nyte maten i solen eller i skyggen fra restaurantveggen - eller inne så klart (men nordmenn sitter ikke inne vel?). Prisen er også veldig hyggelig, og nydelig utvalg av vin - spesielt boblende rosévin er fantastisk her. Lite tips - doene er nok ikke opptatt, bare veeeldig tunge dører! haha, you'll understand when you're there ;)

Rossini

Hvis du vil spise på Placa Real, noe som er veldig hyggelig dog turist til tusen, så er en av favoritt restaurantene mine Rossini. Italiensk restaurant med en del til typisk pizza og den andre til KJØTT! Det er veldig vanskelig å finne restauranter med kjøtt og saus her faktisk, så denne er helt topp og igjen veldig fine priser! Man må velge dessverre vilken den av restauranten man vil sitte på og da hvilken meny man vil bestille fra - dette er litt rart, men gjør at kjøkkenet fungerer raskere...Hvis man virkelig vil ha godsakene, så ber man om bord inne i kjelleren!

 

Andre restaurant råd: Man kan komme over en del drit her, rett og slett. Turistrestauranter med dårlig mat, og lokale steder med utrolig dårlig service. De prøver ikke å være frekke, det er bare kulturen. Ofte sitter man i 20 minutter før man får service, og sjeldent blir man spurt om man vil ha påfyll - crazy, I know! Derfor går jeg ofte inn og sier i fra at HER ER JEG :) haha. Hvis man virkelig vil ha en smaksopplevelse uten å lete seg i hjæl, anbefaler jeg å bestille bord gjennom wheninbarcelona.com som også hjelper deg med HVOR det er best!

Uteliv

Folk er glad i en fest her, men de som er enda mer glad i det er kanskje studentene og yngre turister. Derfor har selve utelivet aldri vært en stor del av det jeg gjør. Vi setter oss heller i en park, eller vanlig bar som man finner overalt. Det er ikke lov å drikke offentlig, men det er helt vanlig i parker og på placas. For glam utelivet er det stranda som gjelder, eller Bikini som ligger i rikmannsstrøket Pedralbes - her henger Barca og annet godtfolk. På Barceloneta og ved Cuitadella ligger ymse loungebars og klubber - men for skikkelig club opplevelse er det Apollo, Catwalk og Razzmatazz som gjelder. På Placa Real er det også flere barer og diskoteker - rockebaren Side Car, eller Latino Baren Jamboree. 

Bosted

Første gangen jeg var her, så leide vi leilighet og det syns jeg er det beste alternativet for å virkelig oppleve byen. Da kan man ta seg en tur på Boccarian - mathallen, og handle inn ferske råvarer og lage seg nydelig mat selv. Det finnes flere utleiere, og igjen kan wheninbarcelona.com hjelpe dere med det eller hoteller. Av hoteller liker jeg Banys i El Born, H10 hotellkjeden, Vinci Marittino og selfølgelig Mandarin eller Majestic hvis man vil ha luxxx :)

Litt forhåndsregler: Barcelona er en fantastisk by, og man bare nyter å tusle rundt i gatene og ligge på stranda. Men det er kjent for sine jævla lommetyver som gjør oss i befolkningen utrolig sinna. Men, det er ingen vold så ikke vær redd eller noe - bare pass på veska og ha den alltid foran deg og aldri bak. Glem ryggsekker, det er et trist syn å se turist etter turist med ryggsekken foran i steden for bak. På stranda må du aldri la ting av verdi ligge synlig eller alene. Sørg i såfall på at noen rett ved siden av passer på. Ikke forvill deg ut i bydelen Raval sent på kvelden/natta, og prøv å ikke gå alene. Igjen, det er ikke farlig, men så kjedelig å måtte ordne nye kort etc. Bare ikke la folk stå nærme deg uten grunn, ikke la mobil/lommebok ligge på restaurant/cafe bordet og ikke la folk som deler ut flyers til utesteder du ikke kan se, nærme. Det er lommetyver vi snakker om, så de finner undskyldninger til å være nærme deg. :) Jeg og mannen er rene metro-vigelanter og har stoppa utallige lommetyver in action, men hvis du skulle være uheldig og fortsatt ser tyven så bare rop høyt: PARA TU PUTA LADRON - også slipper de vanligvis sakene og løper...

 

Håper dere koser dere max på ferie og rop ut hvis dere har noen flere spørsmål!

Klemmer fra Tove

8 kommentarer

Tine

26.02.2013 kl.10:06

Bar Lobo har fantastiske Patatas Bravas! Just sayin'!

LINDA JOHNSEN

26.02.2013 kl.10:50

vil dit

Tove Eggen

26.02.2013 kl.11:58

Tine: They REALLy do! haha :) Klemmer fra Tove

Tove Eggen

26.02.2013 kl.11:59

LINDA JOHNSEN: You should! :)

Hooney

11.06.2013 kl.10:23

Hei. Vi er en familie med også et lite barn som ønsker å dra på ferie til Barcelona. Har funnet en leilighet mellom jaumel(t-banestasjon?) og Zoo. Er det langt å gå til stranden? Er strendene veldig overfylte? Vanskelig å finne leiligheter til en overkommelig pris synes jeg. Har bare funnet denne linken http://www.apartmentsramblas.com/. Lite leilighter ved stranden på booking.com og hotels.com. Vi har også lurt på Sitges, men tenker at det da blir langt å dra inn til Barcelona noen kvelder. Ellers høres det flott ut med strender på dagen og byvandring på kveldene.

Tove Eggen

11.06.2013 kl.10:33

Hooney: Så gøy, det er veldig nærme stranda (eller, 10 min å gå med små barn) men stranda er veldig full, ja. Sitges er topp og det går tog til byen! Hør med wheninbarcelona.com som kan hjelpe med å finne leiligheter og kos dere! Klemmer fra Tove

Lene

10.09.2013 kl.15:24

hei :) takk for mange supre tips, er på ferie her i Barcelona nå :) vet du om alle butikkene er oppe i morgen når det er lokal nasjonaldag?

Tove Eggen

20.09.2013 kl.23:16

Hei! sorry for så sent svar, haha...var de åpne i sentrum?

Skriv en ny kommentar

Tove Eggen

Tove Eggen

29, Lørenskog

Makeup artist, stylist og livsstilsjournalist som nyter varme dager i Barcelona og lager sminke- og motevideoer for KLIKK MOTE. Stemamma til to fantastiske gutter, og samboer med min store kjærlighet fra Brasil. Følg meg i hverdagen, på godt og vondt, mens jeg jobber og prøver å utrykke min personlige stil med størrelsen 46-48. Ikke altid så lett, men har man lyst så får man til! Instagram: @iknowthatmagazine #klikkmote AKKURAT STARTET NYTT ONLINEMAGASIN - SÅ SJEKK IKNOWTHATMAGAZINE.COM FOR DAGLIGE ARTIKLER PÅ ALT SOM ER GØY FOR OSS JENTER :)

Unisex Outlet 160x600 Inspire - 160x600

Kategorier

Arkiv

hits Unisex Outlet 980x120