BARCELONA ER KANSKJE VERDENS BESTE FERIE BY! del I/II

Hei folkens!

Veldig mange har spurt meg om tips til ferie i Barcelona, så her kommer endelig et innlegg om det!

Selv har jeg bodd her nå i nesten 3 år, men det hele begynte med en hoppe-på tur i 2009 før jeg flytta til London - og kjærligheten traff ned med all sin kraft!

Selv om det er store forskjeller fra og være på ferie og bo her, så er de begge like fantastiske på hver sin måte - det fantastiske med Barcelona er jo at du har strand, storby, shopping, kunst og mat på samme sted. Derfor er det en like perfekt kjærstetur (gutta kan jo gå litt lei av bare strand, strand, strand - meg selv inkludert) som venninne, familie, søster/mor-tur. 

Jeg kan jo snakke i timesvis om Barcelona og alt det har å tilby in minste detalje, men  - man har da et liv, så her er de tingene som jeg alltid anbefaler og som jeg syns er verdt å få med seg på ferie

 

STRANDA

 

Barcelona by hadde faktisk ikke en strand før Sommer OL i 1992, mye skjedde på den tiden og takker være utbyggelse av strand og parker så har Barcelona nå blitt Europas mest besøkte by (!) Stranda strekker seg hele 4.5 km - og har blitt kåret til til top ti beste strandbyer av National Geographic og Discovery (!). 

Den mest brukte delen av stranda, for turister, er Barceloneta og Bogatel. Her er det stappafult og mye liv og røre. Området som ligger ved hotel W er forresten nudisstrand, og ikke før i fjor ble det ulovelig å gå naken i Barcelona - så titt og ofte så man nakne folk i parker, på placa espana - ja, overralt! Haha, men nå har det til og med blitt ulovelig å gå i bar overkropp eller biini i La Rambla, so things are changing :)

For litt renere vann og strand, ville jeg fulgt strandpromenaden fra Barceloneta eller Bogatel og slått meg ned på et finere sted som er litt roligere. Man kan også ta tog eller bil til nærliggende byer langs kysten som alle har store strandområder.

Stranda er full av folk som selger massasje, drikke, mat etc - det kan bli litt slitsomt, men det er også veldig fint når man faktisk er tørst eller vil ha massasje. Det er ikke noe problem å kjøpe, men politiet kan dukke opp og arrestere selgerne - og det er de veldig vant til så det er heeelt uproblematisk :)

Hvis du er skikkelig lei (som jeg lett blir) er det beste å si  fast - no, gracias eller ikke svare NO EYE CONTACT...haha...man føler seg kjip, men man får i allefall være i fred :)

OBS! Vær forsiktig med verdisaker, aldri la det ligge synelig og hvis du MÅ gå i vannet uten at noen passer på, så legg alt under håndkledet og be gjerne noen som sitter i nærheten - som gjerne også er turister om å passe på. 

Metro: Barceloneta

Metro: Ciutadella

 

SHOPPING

Spar opp penger, fordi selv om det er billig her så er det MYE shopping. Det er faktisk nesten litt vanskelig å anbefale noe spesifikt fordi nye små butikker dukker opp hele tiden, så det beste med Barcelona er å gå seg litt vill i de forskjellige områdene. De beste bydelene (barrios) for shopping er:

El Borne (metro Jaume

Gracia (metro fontana)

Passeig de Gracia (metro: passeig de gracia eller diagonal) (shopping gate med designer butikker og andre godsaker)

Placa Cataluny (Metro: placa catalunya eller Urquinaona)

- Avinguda de Portal de Angel (shopping gate)

Gothico (metro Liceu eller Jaume

Diagonal Mar - shopping senter PRIMARK ER HER! (metro: El Forum Maresme)

Mare Magnum - shopping senter

Glorias - shopping senter med det kjente Torre Agbar

 

Ja, det er billigere her på Zara og H&M og av andre fantastiske kjedebutikker så har de Stradivarius, Bershka og Blanco. Også utrolig mange fine interiør, nipnaks og second hand butikker her - men dere må sjekke ut butikkjeden Natura, en av mine absolutte favoritter!

 

SEVERDIGHETER

Barcelona er egentlig en hel severdighet i seg selv, og noe av det beste med å være her er å gå seg litt vil (bare ikke gå deg vil i bydelen Raval!) det er fine bygninger, parker, strukturer og kunst absolutt overalt og jeg husker da jeg var her første gangen at jeg var helt betatt av lyset og fargene - høres rart ut, men du skjønner det når du er her! Livet er liksom litt ferskenfarget :)

Men steder som jeg syns alle burde se er:

Park Guell- av Gaudi

Helt fantastisk vakker og man får utsikt over hele byen som jeg syns er vitkig. Husk å gå helt opp på toppen til korset! Jeg anbefaler å ta metro til Valcarca, da begynner man turen fra toppen og går ned. Det er rulletrapper (!) i bakkene fordi det er så bratt....haha...sykt....Ta med lunjs, en baguette med smør, ost og skinke og slå dere ned på benkene i buskene og nyt lyden av musikanter og samba og det som for oss minner om en pepperkake by! (metro: Lesseps eller Valcarca)

Placa Espana - Montjuic: Fantastisk vakkert område med gamle torreo stadium (tyrefekting ble ulovelig for 2 år siden) som nå er kjøpesenter, OG har rocke-museum :) stor fin rundkjøring med statuer, innlemmet av den store Fira (messe) som leder opp til slottet montjuik, kunstmuseum, massive fontener (med lysshow hver tors-søn på sommeren fra kl 20/21) og rulletrapper som leder opp på "fjellet" og til ol stadium! Fortsetter du kommer du også til gondolene som går fra Bareceloneta til toppen av montjuik, DEN har jeg aldri tatt - litt høydeskrekk, but tell me how it goes...haha..

Sagrada Familia:

Tja, jeg bruker å si at dette ikke er SÅ viktig, MEN etter vi bodde hos ei venninne en uke i sommer som bor rett utenfor, og drakk kaffe i en skrågate som har full utsikt over herligheten hver morning, så ble jeg overbevist. Man må bare få det litt på avstand. Fortsatt ikke vært inni, det koster tross alt 20? (gjerrig som jeg er) og de turistkøene får jeg fnatt av, men igjen - tell me how it goes! OG, sett dere ned med en kaffe/cerveza/clara på kafeene som ligger i skrågata. (metro: sagrada familia)

Park Ciutadella: Barcelona's svar på central park. Stoooort område som man bare må gå seg vill i! Massiv gull fontene med statuer - og jeg mener, massiv! En stor Mamut (don't know why) og innsjø for romlemantisk båtroing - evt. mer Bridget Jones versjon på halv to... Ta med lunsj, drikke, underlag og nyt musikk, gateartister og livet :)

Las Ramblas: OK, så må man vel få med seg Rambla, som er som Karl Johan - hovedgata (men intet slott på slutten) - det er stappa fult, og egentlig ingen butikker eller restauranter som er videre vært inspekjson, MEN som jeg alltid sier: SE OPP! altså, ikke se opp for tyver (men gjør det også), men se opp på arkitekturen og utsmykningene - disse er veldig inspirerende. 

La Boccaria: Ferskmarkedet som ligger litt lengre opp fra midten av Rambla med all mat og liv og røre du kan tenke deg. Også tapas steder, hvor den mest anerkjente er KIMs :) 

Tibidabu: Slottet og 20talls-tivoli på toppen av fjellet som gir et fantastisk bakteppe til Barcelona. Ikke et rent must, men absolutt en fantastisk opplevelse å få med seg!

Camp Nou - Barcelona Fotball sin stadium, det er jo rett og slett veldig gøy å se Barcelona spille - stooor stadium, max liv!

Passeige de Gracia - mye av arkitekten Gaudi sine mest kjente bygninger ligger her!

 

Det var første delen av Barcelona guide - i neste kommer restaurante, uteliv og hvor man burde bo!

 

Håper dere likte dette innlegget ellers så gidder jeg ikke lage andre delen så jeg vet om dere vil se andre delen også! haha :)

Ha en fantastisk start på helga folkens!

Klemmer fra Tove

 

 

 

 

17 kommentarer

jeanette

15.02.2013 kl.11:25

Barcelona! Rett og slett en magisk by! Var der i oktober og ble forelsket rett og slett. Blandingen av arkitektur stilene, måten, vinen, menneskene.. Vi bodde i en leid leilighet i Passeig de Gracia. Flott gate med masse deilige restauranter og shopping:) Selvom det ble mye vindushopping i den gata;) Butikker litt utenfor min prisklasse;) Jeg vil gjerne lese del to, for skal definitivt tilbake til Barcelona! BTW man kan leie guide i Sagrada Familia:) Da slipper man kø og lærer masse! Innsiden av kirken er breathtaking! :)

Christine

15.02.2013 kl.12:17

Takk for masse kule tips!! Vi skal dit på bryllupsreise i mai. Jeg var der for noen år siden, men gleder meg vilt til å reise tilbake <3

Agnete

15.02.2013 kl.12:20

Aaaaaaah!!! Deilige deilige Barcelåååååååna :D

PS

Ja takk, del to sees frem imot!

Tove Eggen

15.02.2013 kl.19:00

jeanette: Ja, perfekt ord - MAGISK- rett og slett! Del to kommer, og så bra tips om Sagrada Familia - husker du hvor mye det var ca?

Tove Eggen

15.02.2013 kl.19:01

Christine: ohhh - så perfekt! Mai er kanskje den aller beste tiden å være her på spør du meg :) Klemmer fra Tove

Tove Eggen

15.02.2013 kl.19:02

Agnete: hahaha, ja - det er noen som kommer seg til Barca å vettu Agnete ;)

Monica

15.02.2013 kl.20:46

Takk! :D Dette er jo fantastisk! Jeg skal printe ut dette, og ta det med meg på tur i sommer. ;) I går bestilte vi nemlig tur til Barcelona.. en uke, og jeg gleder meg stort! Vi valgte et hotell midt i "hjertet av byen", som det så fint sto. Og med svømmebasseng på taket. Hihi! ;) Luksus! Ga min kjære en liten turistbok til valentinsgave, så vi leser og gleder oss masse allerede! Nå må tiden gå fort! :D

Gleder meg til neste del!

Tove Eggen

15.02.2013 kl.20:55

Monica: ohhh, så gøy! er det silken hotel?

Monica

16.02.2013 kl.00:10

Nei, jeg tror det het Espana, jeg. :)

Anne B. Paulsen

17.02.2013 kl.18:30

Hei

Takk for mange gode tips. Skal til Barcelona 21.02 og vil gjerne ha tips om hvor man finner klesbutikker med størrelser i 46. Samt interiørbutikker og kunstgallerier?

Og vil gjerne lese del 2.

Tove Eggen

17.02.2013 kl.23:03

Anne B. Paulsen: supert, dette kommer - men str 46 er kun på HM, Zara og Primark (som ligger på shoppingsenterene i hver sin ende av avinguda Diagonal ) ellers er klær veeeldig små her - London derimot er et MEKKA for str 46! :)

Guri

25.02.2013 kl.19:48

Når kommer del to av denne guiden? Skal dit snart og vil gjerne ha hotelltips og restauranttips :-)

Tove Eggen

25.02.2013 kl.20:21

Guri: haha - kommer...hmm...denne uka! haha - men hoteltips kan jeg ikke tipse sååå mye om, jeg bor jo her! men heldigvis driver veninna mi wheninbarcelona.no så kommer noen tips der ;)

Kari Anne

03.03.2013 kl.19:40

Takk!!!

Veldig bra innlegg:) Nyttig for oss som skal reise i juni med tre barn,10-14 år! Gleder meg til del 2:))

Kari Anne

Tove Eggen

03.03.2013 kl.19:53

Kari Anne: oj, det blir gøy! del to er ute alt, de under kategori Barcelona :) Og det finnes noen fine badeland og fornøyelsesparker rett utenfor byen også for de som vil det :) Klemmer fra Tove

LillyK

14.08.2013 kl.16:43

Hei Hei! :)

Så bra jeg fant denne bloggen! Tipsene om denne flotte byen får jeg nok bruk for når jeg drar til Barcelona nå i slutten av August. Som sikkert de fleste lady`er, byr pakking av kofferten på en aldri så liten utfordring. Hva går folk i Barcelona med? Leste en plass på nettet nå at det er en ganske casual stil .Jeg har helst ikke lyst til at det står skrevet turist over hele meg ;) Nå venter jeg bare i spenning på knallhete tips fra deg , Tove! ;)

Tove Eggen

15.08.2013 kl.14:20

LillyK: Så bra! Du kommer til å storkose deg :) DU kan lese enda flere tips her: http://www.iknowthatmagazine.com/2013/07/11/ferie-en-perfekt-dag-i-barcelona/ og en oppdater versjon her: http://www.iknowthatmagazine.com/2013/06/06/reiseguiden-du-faktisk-far-bruk-for-barcelona-edition/

Folk går kledd veldig forskjellig, det eneste som roper turist er shorts, belte og singlett :) Haha, det er lov til å skikkelig pynte seg her, dra på seg de høyeste hælene og virkelig glamme seg opp - så benytt sjansen! Ellers er det en veldig stor subcultur stil her, som er ganske punk. Men alt fra casual til high fashion finner du overalt. Pass på veska, ikke gå i de minste gatene i Raval, Barceloneta og El Borne området på natta og drikk masse sangria! Klemmer fra Tove

Skriv en ny kommentar

Tove Eggen

Tove Eggen

29, Lørenskog

Makeup artist, stylist og livsstilsjournalist som nyter varme dager i Barcelona og lager sminke- og motevideoer for KLIKK MOTE. Stemamma til to fantastiske gutter, og samboer med min store kjærlighet fra Brasil. Følg meg i hverdagen, på godt og vondt, mens jeg jobber og prøver å utrykke min personlige stil med størrelsen 46-48. Ikke altid så lett, men har man lyst så får man til! Instagram: @iknowthatmagazine #klikkmote AKKURAT STARTET NYTT ONLINEMAGASIN - SÅ SJEKK IKNOWTHATMAGAZINE.COM FOR DAGLIGE ARTIKLER PÅ ALT SOM ER GØY FOR OSS JENTER :)

Unisex Outlet 160x600 Inspire - 160x600

Kategorier

Arkiv

hits Unisex Outlet 980x120