Svar på ukas DU SPØR, JEG SVARER -Brudesminke, Briller og Rynker!

Hei folkens og GOD søndag!

øyeskygge som eyeliner er enkelt og rask

Da var denne dagen her igjen, tror nesten det har blitt favorittdagen min. Vi sover virkelig så lenge vi vil (tørr ikke si hvor lenge det ble i dag), spiser hva vi vil, kommer oss ut på en rusletur langs stranda og nå driver mannen å varmer opp gårsdagens Chinese Take away + kokkelerer annet gøy - som alltid gleder jeg meg til å se hva det blir!

På fredagen hadde vi festlig lag her igjen - jeg hadde syyyykt craving på ost, kjeks og vin - så det blir det! sånt skjønner ikke latinoene seg på mye på, "whats the big deal?" ha! It's AMAZING thats the big deal! haha, bilder kommer senere :)

Så lørdagen ble egentlig veldig lik som i dag (bortsett fra Caranaval i gatene på dagen!), men 3 leide filmer og kinamat - men NÅ svar på ukas spørsmålsrunde! Husk at hver fredag lager jeg innlegg du kan sende inn spørsmål på OG være med i trekningen om...faen, skulle jeg finne ut hva dere vinner til i dag? Well, I  didn't - men for dere som har fulgt med så vet dere at det alltid blir noe bra! haha...anyways, on with the show:

 

RYNKER OG BB-CREAM

Synnøve spør:


Sliter med at de "fine" linjene/rynkene vises bedre med sminke på. Prøvd ut utallige concealere og foundations. Ingen produkter ser ut som er bedre enn andre. Bruker for tiden Estee Lauder øyekrem, Jane Iredale correctur palett (som dekk under øynene), BB-cream fra Estee Lauder. Jeg er nøye med å tilføre fukt til huden. Bruker serum fra Chanel. Huden min er noe fuktfattig, særlig nå på vinteren.Takk for lærerik og flott blogg!

Takk for det Synnøve! Sminke over rynker er tricky, men langt i fra umulig. hemmeligheten ligger i hvilen tekstur du bruker. For en hud med linjer og rynker, som ikke vil være mer synlig, er fuktighet alfa omega - ikke bare i hudpleie, men i sminken. Jo mere flytende foundation er, jo mindre synlig blir den på rynkene. Bruk kun pudder hvis du absolutt må - og jo finere (små korn) pudder, jo bedre. HD pudderet fra Make Up For Ever er fantastisk til dette. Prep + Prime finishing powder, er noe tykkere men også veldig veldig god! Et annet triks er at alle produkter må jobbes godt inn i huden OG styr unna skimmerprodukter. Jeg anbefaler Face & Body foundation fra enten Make Up For Ever eller MAC (ja, samme navn!) Jobb foundation inn i huden med en "stipling" kost eller fingrene. 

På forhånd er det viktig at huden ikke er tørr, så bruk en god balm over tørre områder. eight hour cream, rodial multi balm, Clarins Beauty Flash Balm er veldig gode til dette! La også concealeren være så flytende og fuktig som mulig. Prøv ut Youngblood sin ultimate concealer hvis du har en del å dekke, eller Select Moisture Cover fra Mac hvis du kun trenger å jevne ut huden. Lykke til!

 

BRILLER

Pia F spør:

Har du noen tips til øyensminke hos oss som må bruke briller?

Ja, det er jo et ganske vidt spørsmål - men det beste trikset er at vi skal prøve å få frem vippekanten og global. Da kommer øynene best frem, og man kan ofte bruke mer sminke enn det man tror! En vinget eyeliner er nydelig til briller, og gir den lille ekstra touchen uten for mye mas. Legg den gjerne med blyant, skygge eller kremeyeliner som jeg har viser i denne sminkevideoen . 

 

REKKEFØLGE PÅ SMINKEN

Tone spør:

Jeg surrer alltid litt med rekkefølgen på ting! Jeg prøver liksom å ta til meg alle tips jeg kan og har selvsagt sett alle videoene dine opptil flere ganger men dette er noe jeg tuller med. Hjelp meg! Fukt, primer, concealer, foundation, pudder, rouge, osv osv..Har et ønske om å få meg en fast rekkefølge på ting, og da er det jo fint å kunne spørre eksperten. Har store planer om å kjøpe Mac strobe cream - hvor i rekka skal den da?! HJELP! :) Vi snakker gjerne nummerering her altså. Back to basic. Ass ;)

Supert spørsmål. det kan nok bli en hel video ut av dette ;) Det kommer jo litt ann på hva sminke man bruker, men skal sette opp en basis liste her så får man bare ta vekk det man ikke bruker:

 1. øyekrem
 2. serum
 3. fuktighetskrem
 4. primer
 5. strobe cream
 6. foundation
 7. concealer
 8. korrigerende concealer
 9. Ansiktsspray 
 10. øyeskygger
 11. bryn
 12. eyeliner
 13. highlighter
 14. Pudder
 15. sculpting (mørk/lys farge)
 16. solpudder
 17. rouge
 18. maskara
 19. Lepper
 20. Ansiktsspray (ja, igjen)

Så ja, det er bare å ta ut fra listen det man ikke bruker - og man vil se jeg bruke andre rekkefølger, men dette er den enkleste som ALLTID funker :)


BRUDESMINKE

Idun spør:

Tips til foundation til brudesminke? Tenker i forhold til fotografering og som i tillegg holder seg fin gjennom en lang dag og natt?

Så bra spørsmål, tenkte jeg skulle kjøre en heeeel brudemåned i april faktisk, så da blir det masse godsaker innen makeup, hår og kjole :) Men, foundation for brud MÅ først og fremst passe brudens hud. Den mest brukte typen er som oftest en veldig flytende, vannbasert en. Før dette må huden være maks preppet og helt fri for tørre områder. En primer, feks smashbox sin photo finish foundation primer er topp. Spray gjerne en fikserende spray mellom hvert hudlag (før/etter foundation etter pudder - helt til slutt etc.) Jobb alle produkter ekstra godt inn i huden med både fingre og koster. Fikser ALLTID med et gjennomsiktig fikserende pudder, MEN test ut pudderet i blitz før selve dagen - den kan avgi hvite merker i annsiktet :) Håper det var nok info for nå, mere kommer :)

BLANK HUD

Annelen spør:

Jeg har problemer med at huden blir blank som en diskokule iløpet av kort tid. Jeg har prøvd med sånn finishing pudder og mattende veil osv av forskjellige merker. Jeg har også det problemet at mange produkter gir meg urenheter så mitt spørsmål er: Har du noen råbra tips til å få sminken til å holde og trygge sminkemerker som er bra?? Elsker bloggen din btw! :D.

Tusen takk for det! Først fikk jeg et supert tips om å skifte til foundation fra Shiseido hvis du sliter med at foundation gir utbrudd. Dette på grunn av et jern ingrediens som merker som MAC kan inneholder (som svært få reagerer på forresten), så test dette ut. For mye mattende produkterpå en fet hud kan også gjøre den irritert og mer fet - crazy, i know. Så pass på at du ikke går overboard! Det beste er ofte å bruke en oljefri fuktighetskrem full av ren fukt, la det trekke seg godt inn og et tynt lag med en primer. Så jobb foundation forsiktig over huden, og klapp ut excsess olje med et blotting paper (clinque, mac - mange har dette, eller bare bruk papir) spray gjerne med en settende spray, men prøv gjerne en hydration spray fra Jane Iredale - den funker veldig bra. Avslutt selfølgelig med pudder, gjennomsiktig uten dekk og litt mer spray og så blotting paper igjen. Håper det hjalp!

 

 

Takk for fantastiske spørsmål som alltid, og det er så fint at vi alle kan lære sammen på denne måten så håper alle likte dette :)

Fortsatt fantastisk søndagskveld!

Klemmer fra Tove

8 kommentarer

Pia F

11.02.2013 kl.20:00

Tusen takk for tilbakemeldingen. :)

Tove Eggen

11.02.2013 kl.20:42

Pia F: Bare hyggelig, håper du fikk noe ut av det? Klemmer fra Tove

Tone

11.02.2013 kl.20:52

Thank you gorgeous! Skal klistres opp i på innsiden av speilskapet mitt på badet :))

Tove Eggen

11.02.2013 kl.20:55

Tone: åh, så søtt! Nå ble jeg skikkelig glad faktisk..haha...:) Klemmer fra Tove

annelen

11.02.2013 kl.22:24

Å tusen takk, nå skal jeg kjøpe meg litt ny sminke etterhvert og se om ikke dette hjelper!! Nå er jeg spent. Gleder meg!!

Tove Eggen

11.02.2013 kl.22:25

annelen: Woho, så gøy! let me know how it goes,og test gjerne ting i butikken og be om testere - det er heeelt lov :)

Pia F

16.02.2013 kl.13:16

Hei, Tove. Ja, jeg prøvde med "vinger" og det ble veldig tøfft. :) Også har jeg sett higlither videoen din og det ble et fint resultat. Så det blir nå fast i min daglige makeuprutine.

Tove Eggen

16.02.2013 kl.16:24

Pia F: Så bra! igjen - dette vil jeg so se bilde av! :)

Skriv en ny kommentar

Tove Eggen

Tove Eggen

28, Lørenskog

Makeup artist, stylist og livsstilsjournalist som nyter varme dager i Barcelona og lager sminke- og motevideoer for KLIKK MOTE. Stemamma til to fantastiske gutter, og samboer med min store kjærlighet fra Brasil. Følg meg i hverdagen, på godt og vondt, mens jeg jobber og prøver å utrykke min personlige stil med størrelsen 46-48. Ikke altid så lett, men har man lyst så får man til! Instagram: @iknowthatmagazine #klikkmote

Unisex Outlet 160x600 Inspire - 160x600

Kategorier

Arkiv

hits Unisex Outlet 980x120