Årets siste svar på DU SPØR, JEG SVARER - MINERAL MAKEUP, SOLPUDDER, HÅR OG

Hei Folkens!

Herregud, er det virkeligelg lillejuleaften allerede? man blir aldri lei av å si det - tia går så fort!!

De siste dagene har gått med til AKING, AKING, AKING! Herregud, så gøy! man blir jo helt unge selv vøtt, og selv prolapsryggen min hadde ikke noe problemer med det - suksess!

Her komme siste svar for i år på deres fantastiske makeup og mote spm - etterpå skal ungene få trekke hvem som vinner all makeupen fra No7 - så følg godt med, og les mail for postinfo hvis jeg fortsatt trenger det :)

 

MINERALPUDDER, HÅR OG BRYN

Susann spør:

1. Hva er fordelene med mineralpudder vs flytende foundation?

Mineralpudder, i sin reneste form (ofte da over 400 kr) er et produkt som er sundt for huden og som ofte forbedre den. Hvia man reagerer på sink, så kan det være trøblete. Det er få flytende foundation som får til det samme, det nærmeste man kommer er BB creams - også der da av de dyrere sortene. Noen føler de blir tørr av mineralpulver (som det egentlig er, ikke pudder), men da er det som oftest brukt feil. Pulveret må nemmelig som oftest smeltes ved varme for å oppføre seg som et flytende produkt. Dette gjør man ved å snurre påføringskosten ned i lokket til beholderen, og bruke veldig lite produkt om gangen. 15 små korn holder i masse vis. 

2. Når man føner håret sitt, er det lurest å føne det på det varmeste slik at man blir fortere ferdig (og håret slipper å få så lang varmebehandling?)

Nå kan jeg bare svare hva jeg tror, men for hard varme er jo ikke bra. Så lenge du bruker en varmebeskytter først så er det et poeng i at man ikke skal bruke varmeutstyr for lenge om gangen. Selv bruker jeg varm (normal) varme først, og veksler mellom litt kaldt innimellom og avsultter med helt kaldt. Da skal hårskjellene legge seg, og man får mindre bustete hår og det føler jeg at skjer også.

3. I forhold til innlegget ditt om å lage hollywoddbølger i håret, jeg har prøvd med et krølljern fra goregeus, og det ble bare tull, går det overhodet an å bruke et sånt kjeglejern?

Jeg filmet akkurat en tur hos frisøren hvos hun brukte et kjeglejern - det var første gang for meg, but I LOVE it! Mulig ikke samme merke, men det så nå sånn ut:
Men for å få enda mer hollywood-form over det, må jeg holde tanga og håret i de retningene som jeg viser i videoen. Varmruller funker absolutt best, fin siste-liten-jule-ønske!

4. Har du tips til hvordan man kan få øyenbrynene så jevne som mulig? Jeg liker best litt fyldige bryn, og det ene er mye fyldigere og lengre enn det andre, men jeg venter og venter, og starten på det ene brynet er så glissent! Har du tips til hvordan man kan få de så jevne som mulig?

Jeg skal lage en hel video eller innlegg på dette snart, veldig mange spør om det :) Men jobb først med en blyant og gå så over med skygge og kost for et fyldig og naturlig resultat. 

FOR MØRKT SOLPUDDER

Annelen spør:

Jeg har veldig lys hud i ansiktet og har prøvd og legge solpudder ell. i ansiktet men da ender jeg somregel opp med å se enten møkkete ut eller se ut som en svett glitterpute. Har du noe tips på farge og merke som passer til lys hud og hvilken type kost bør brukes? Jeg har bombinert fet/fuktfattig hud så det er litt kronglete med sminke generelt:/.

Hvis fargen blir flekkete eller møkkete, så er det som oftest teksturen, påføringen eller redskapene som er problemet.. I teorien kan du bruke et så mørkt solpudder som du vil, så lenge man legger et tynt lag. Jeg viser solpudderteknikken i 3-tallsform i flere av sminkevideoene mine. Jeg er nesten ikke borti huden når jeg jobbe, og går alltid over med foundationkosten min - uten å ta mere produkt på, og jevner ut alle kanter. Jeg anbefaler deg å prøve en brunlig rouge istedenfor en bronzer hvis du ikke finner riktig farge. Jeg ELSKER Trace Gold rougen fra MAC som solpudder, test den!

ØYESKYGGE BESVÆR

Thea spør:

Jeg har nå vært gjennom sminken til moren min, og to søstre uten å finne en øyenskygge som faktisk får meg til å se bedre ut enn før jeg påførte den. Selv om den kan se mer gul ut i boksen, og fin på hånden bli ingenting pent på øynene og ser ofte kritthvitt ut. Jeg har ganske små øyne som sitter "langt inne", kan dette ha noe med det å gjøre? Jeg er ganske blek, og har lyseblå øyne, men gyllent brunt hår. Har du noen tips eller tanker til hva slags farger jeg kan prøve? Jeg har alltid trodd jeg var "kald", men får stadig høre at pga håret mitt kan jeg også ha varme farger. Men jeg føler jeg bare ser tjukk og møkkete ut da. Jeg forstår om det ikke er så mye du kan si uten å ha sett ansiktet mitt, men om du har noen tanker setter jeg veldig pris på det!

Det der med om du er kald eller varm skal du ikke bry deg så mye om. Det "stemmer", men man skal ikke låse seg til det. En ferskenfarget øyeskygge ville nok vært fin, men ikke bruk den hvis du føler den gjør deg tjukkere (eller rundere som den da egentlig gjør). Jeg liker best kontraster, og tenker at en blålig lillatone kunne vært helt ypperlig! Taupe toner, ikke blått altså- men lillatoner som har mere blått enn rødt er nok ringene. HVis øynene er små og sitter langt inne, så kan fargen være ganske intens og helst med skimmer. Legg denne opp til globalen, så på deg da blir der benet kommer fremover/ut. Stopp der, vi trenger ikke gå høyere - konsentrer deg om nedre del av lokke, og under øyet! For all del, ikke glem under øyet. Volum og lengde på vippene hjelper også max!
SMOKEY EYES OG HOLDBAR SMINKE
Emilie spør:
Jeg lurte på om du har noe tips til hvordan man kan lage en bra smokey eye? Jeg har prøvd så mange ganger, men det blir bare aldri bra :(
Jeg har den perfekte oppskriften på dette, som ALLTID funker - men jeg må nok lage en video og /eller innlegg på dette. I mellomtiden har jeg lagd en super enkel versjona av den her:  http://www.klikk.no/mote/article792994.ece - men kort fortalt så MÅ en smokey eye være HELT intens/mørkest inne ved øyet - over og under. Det trenger absolutt ikke være sorte farger, men en sort kajal på våtkanten må til! Ikke la noe lyst vises rundt og langs vippekanten, så er du halvveis i mål!
Også lurte jeg på om du hadde noen tips til hvordan sminken kan vare lengre?
Jepp, påføringsmetoden jeg bruker her: http://www.klikk.no/mote/article805311.ece viser akkurat dette! Husk å prime huden, jobbe produktene godt inn og ALLTID bruke et gjennomsiktig pudder helt tilslutt!
FARGE I MAKEUP
Marita spør:
Har du tips til annen "hovedfarge" enn lilla/burgunderrød? Kan man legge samme fargemiksen med en annen hovedfarge (om du skjønner hva jeg mener)? :D
Det fine med looken fra "hvordan bruke farger i sminken" videoen er at de kan byttes ut med alle farger! Gode forslag på hovedfargen er blå, lilla og grønn - da er du på riktig bane. Da må du gjerne bytte ut de andre fargene også. Jeg kjørte noen fellestrekk i alle fargene, og det var at alle inneholdt en del blått - da harmoner de bedre. 
Nå blir det snart juleskinke her i huset, og i kveld blir vinneren utropt!
Juleklemmer fra Tove

3 kommentarer

Ingrid

31.12.2012 kl.15:24

Hei igjen. Jeg fant ikke svar på spørsmålet mitt, så jeg spør på nytt, jeg :) Har du noen tips til concealer som kan brukes på blå ringer under øynene og samtidig dekker rødlig hud (jeg har ganske røde kinn naturlig, og liker å dempe rødfargen rundt nesa og på toppen av kinnbena). Jeg har også litt tørr hud. Har brukt Kanebo sin concealer penn før, men synes denne er litt dyr (i alle fall for en student).

Apropos videoer for 2013, synes jeg de videoene der du viser fram forskjellige antrekk er veldig bra. Jeg er også høy, og bruker str. 42-44, så det er så kjekt å få inspirasjon til litt mer spenstige antrekk, enn de kjedelige og dekkende plagg som man ofte finner i større størrelser.

Godt nytt år til deg og dine! :)

Tove Eggen

31.12.2012 kl.16:27

Ingrid: Næmmen, må ha detti ut den da - men her kommer svar:
Hvis du kun ønsker én concealer (selv om det beste er å ha en men oransje undertone til blå ringer, og en grønntonet til røde områder) så burde du gå for en gulbasert concealer som er fargen som dekker mest. Jeg har også tørr hud, og liker veldig godt mineralize concealer fra MAC, fordi den dekker godt, men er ikke for tørr. Velg da NC tone - og nummer etter hvor mørk/lys hudtone du har. MEN, hvis du har veldig mye blått under øynene og du fortsatt bare vil ha en concealer, så velg heller NW tonen på denne concealeren, som da har rosa undertone som dekker blå ringer godt - men fortsatt dekker rødhet fint.

Håper jeg kan få til masse stylingvideoer i 2013. så det er bare å følge med videre!

Godt nyttår og klemmer fra Tove

Ingrid

01.01.2013 kl.13:59

Tusen takk for svar :) Jeg gleder meg til kommende videoer!

Skriv en ny kommentar

Tove Eggen

Tove Eggen

28, Lørenskog

Makeup artist, stylist og livsstilsjournalist som nyter varme dager i Barcelona og lager sminke- og motevideoer for KLIKK MOTE. Stemamma til to fantastiske gutter, og samboer med min store kjærlighet fra Brasil. Følg meg i hverdagen, på godt og vondt, mens jeg jobber og prøver å utrykke min personlige stil med størrelsen 46-48. Ikke altid så lett, men har man lyst så får man til! Instagram: @iknowthatmagazine #klikkmote

Unisex Outlet 160x600 Inspire - 160x600

Kategorier

Arkiv

hits Unisex Outlet 980x120