Svar på ukas DU SPØR, JEG SVARER - BB Cream, Plussize, Vesker og "Stygg hud"!

Hei folkens!

Vel hjemme i Barcelona pakker vi på spreng for å få med hele gjengen (mann og to gutter) på juleferie til norge. Ekstra koffert har allerede måtte blitt kjøpt, så det skal ikke stå på gavene i år i alle fall! Håper virkelig snøen holder seg, fordi selv om det var digg å julehandle i sol og 18 grader i helga, så blir det ikke jul uten hvite trær!

Skulle også kjøpe meg ny BH etter tipsene jeg fikk til å lage Shaping undertøy videoen for KLIKK MOTE, men guess what - her i Spania har de KUN fora BHer, og det skulle jeg jo styre unda - så jeg får heller unde meg én "dyr" i Norge isteden for å kjøpe 3 billige som jeg vet kommer til å være ubrukelige om noen måneder. Jeg er egentlig en ganske gjerrig person, haha - trist, men sant, så sånt er noe som sitter langt inne for meg å spandere på - men ble så utrolig fornøyd at det må til :) 

HER KOMMER SVAR PÅ UKAS SPM - NESTE ONSDAG BLIR DEN SISTE DAGEN FOR SPM FØR JUL OG EN VINNER VIL BLI UTROPT SØNDAG 25 DESEMBER FOR NO7 MAKEUP!
BB CREAM 

Kristin spør:

Jeg sliter litt med kviser og urenheter. Er det dumt av meg å bruke BB day creeme? Kan denne forverre problemet og tetter det porene?

Den orginale BB creamen er lagd for å motvirke akne, urenheter og stresset hud - så i utgangspunktet så skal den ikke gjøre det. Hvis du ikke får tak i et koreansk merke (hvor de opprinnelig ble utbredt etter at en tysk kirurgiskkosmetikk-lege skapte de), så vil jeg anbefale å prøve Jane Iredale sin. Den er litt dyrere, men snill og aktiv mot din type hud. Jeg er også gla i Dr.Jart  som også har et veldig godt internasjonalt rykte. Det er med BB Cream som med de fleste aktive produkter - man får det man betaler for. Si fra hvis du finner en som funker for deg!

PÆREFORM

Annelen spør:

Jeg ser du skriver en del om mote for oss med litt extra kjøtt på kroppen, har du noe tips til hva jeg burde kle meg i? Sliter litt med hva som kler meg da jeg er stor i overkroppen og ganske mye mindre i bena. Sliter med bukser for når de passer rund magen så blir de kjempe store i rumpa og bena, også må jeg si jeg er lei thights:). Er en 48-50 også er det vanskelig å finne kule klær i stor str synes jeg.

Er det noe jeg virkelig har lært etter å ha filmet to stylingvideoer for KLIKK MOTE, hvor jeg nærmest kan låne fritt fra butikkene uten å tenke på eget budsjett så er det at mote for alle - eksisterer ikke per i dag i Norge. Noen av "til dere tjukke jenter"- kolleksjonene har fine ting, men en del er sydd rart virker det som (bare jeg som syns det?). Så hvis vi ikke kun kan gå etter de klærne som liksom er lagd for oss. må vi begynne å tenke nytt etter hva kroppen funker i. Legg bort tightsen, den skal frem kun én gang i måneden (med mindre det er fine jeans/bukse tights). Selv om jeg ikke kan løse hele problemet for deg, så håper jeg å gi deg et nytt antrekk som funker - nemmelig skjørt+bluse komboen! Jeg vet jeg har snakket mye om dette, men det funker SÅ bra og mange lesere har testet og funnet lykke i å ha et nytt outfit de ikke trodde var for dem. Du tenker kanskje at skjørt ikke funker for deg, fordi du har så tynne ben (eller det er hvertfal det mange sier) men blåss i det, de er jo fine! For å kompansere tar du gjerne på deg litt chunky sko eller støvletter med fylde (evt stuff de med strømper). Så mitt antrekkforslag er Chucky sko + matte strømpebukser (ikke for gjennomsiktige, da ser bena tynnere ut på deg) + stramt eller semi-stramt blyantskjørt med høyt liv (så den ikke sklir ned) og fluffy bluse - gjerne med detaljer på skuldre og ved decoltage (brystet). Da trekker vi frem det flotte, og glemmer det ubehagelige og kjører på full fashion statement - som er heeelt lov! Let me know how it goes :) 

 

"STYGG HUD"

Maria spør:

Jeg lurer litt på om du har noen tips til hvordan man bør dekke stygg hud på haken? Vinter og stressende eksamensperiode er ikke bra for haken min, den er tørr og får lett kviser. Når jeg prøver å dekke til det ser det bare enda verre ut. Noen tips?

Det begynner med pleien. Jeg har ganske lik hud, og masse porer og kvisearr på haka som lett blir tørre og da enda større. Bruk en god cleanser, jeg er helt forelska i No. 1 Purity Cleansing Balm fra REN som er fri for Parabener og Parfyme for de som er opptatt av det. Bruk håndkledet som følger med til å fjerne rensen, i sirkulære bevegelser, så får du en liten eksfoliering på kjøpet :) Bruk gjerne en egen skrubb 1 gang i uka, og ha nok med fuktighet om natta. Jeg tester nå Yu-Be Moisturizing Skin Cream om natta, som er en Japansk "mirakel-balm" med glycerin base og Vitamin B2, C, E og kamfer (!). Veldig fornøyd så langt og prisen er noe snillere en andre balmer. Når du sminker deg må huden fuktes med krem rett før, og flytende foundation (pudder foundation funker ikke) kan jobbes inn med en stipling brush eller fingrene. Ikke vær for tøff mot huden, men jobb den godt inn. Gå bare med sminke når du føler du absolutt må - at man har litt synlige kviser nå og da får folk bare tåle! :)

PLUS-SIZE BUTIKKER

 

Cecilie Elise spør:

Vet du kas butikker i norge kan man finne klær te pluss size jenter?

Selv om Norge ikke har en eneste butikk som fører hele kolleskjonen (altså, alle klærne i butikken) i alle str. store som små (som dorothy perkins, primark, next, etc etc gjør) så har kolleskjonene for de over str 44 blitt bedre med åra. I norge er det HM, Lindex, Cubus og Kappahl som har egne kolleskjoner opp til str 52, og Vivikes har romslige str. 46. For netthandel anbefaler jeg Asos.com (curve collection) og dorothyperkins.com som har ALLE klærne opp til str. 50- og de er fiiiiine!

VESKER

Monica spør:

Jeg kunne egentlig tenkt meg en hel video om dette, men skjønner at du kanskje har andre planer også. Men hva tenker du om vesker? Hva er viktig å tenke på, hvordan vesker passer til hvilke antrekk.. og kan vesker også være slankende? Isåfall.. hvilke? :) 

Først og fremst syns jeg vesker skal være gøy og gi det lille ekstra til antrekket! For min del skal jeg også alltid ha plass til hele livet mitt virker det som, så personlig går jeg for store :) Men, ja - vesker kan være slankende. Det er ikke fult så "enkelt" som klær i teorien kan være, fordi det er litt motsigende til tider og kommer veldig ann på antrekket men generelt så gjelder følgende:

  • Tynne og firkantede slanker, mens tykke og firkantede kan virke større
  • Skulderrem kan slanke både på skrå og rett ned fra skulderen
  • Store og chunky vesker kan slanke, men over str. 50 kan de gi motsatt effekt
  • Veldig små vesker burde alltid være clutch og ikke med rem
  • Frynser og alt som henger ned fra veska eller rem virker forlengende, og da også slankende
  • Skikkelig statementvesker med farger eller mye dekor gjør at den kommer i fokus i steden for kroppen

Da skal jeg hive meg rundt å redigere stylingvideo til fredag, den er veldig fin dog veeeldig mørk på slutten! Filmet i norge og sola var jo borte 14.30 - så håper dere tilgir meg for det...på Tirsdag kommer det sminkevideo med FARGER - og jeg kommer til norge igjen også, masse å glede seg til med andre ord...haha...:)

Tusen takk for at dere leser bloggen min og ser videoen mine - setter så utrolig stor pris på det, veldig godt for en frilanser som elsker jobben sin å føle seg litt nyttig :)

Klemmer fra Tove

 

 

8 kommentarer

annelen

16.12.2012 kl.23:32

Takk for svar:) da skal jeg se om jeg finner noe fint:) Følger med på bloggen din og synes du er flink og tøff:).

Tove Eggen

16.12.2012 kl.23:35

annelen: Tusen takk! Så bra, lykke til :)

Karianne Bjerknes

16.12.2012 kl.23:40

Noen må jo se det enorme potensiale i klær som går høyere enn str 42. Er det ikke noe damer med driv her som kan starte nettbutikk?

Og ja, mange av kjedebutikkenes klær vrir seg etter vask, dels pga trådretning i stoffet og dels fordi de stabiliserer aldri overlocksømmene. Jeg er kreeeesen på sømmer:)) Heia bra blogg og god jul:)

Tove Eggen

16.12.2012 kl.23:42

Karianne Bjerknes: hysj! haha... du er ikke den eneste som har tenkt det nei! Men for all der, hvis noen med masse penger der ute vil gå inn i designsamarbeid med meg så har jeg hodet fult av ideer! ;) God jul til deg og!

Karianne

17.12.2012 kl.22:40

haha... Jeg er helt i gründer-mood om dagen. Hør med Undorn Karina Titze.. kanskje hun har noen ideer på hvordan man skal gå frem? Jeg jobbet med henne når jeg var redaktør i Symagasinet. Hun lager forresten klær til oss som har kropp:)

Tove Eggen

17.12.2012 kl.22:42

Karianne: hmmm....in-te-re-ss-ant....;) takk!

Hanna Pryce

26.02.2013 kl.08:41

Spørsmål: Det er ikke lenge til påske og mange drar på fjellet eller til "syden" .Du har så nydelig lys hud, Tove, selvom du bor i Barcelona.Hva anbefaler du av solkremer/faktor/pudder med solfaktor. Jeg får kviser i solen og ofte soleksem...noen solkremer som hjelper for dette? Hvor får man tak i dette nye pudderet med høy solfaktor? Blir forvirret hvert år over alle de forskjellige solfaktorene og kremene/spray. Klem fra Hanna :-)

Tove Eggen

26.02.2013 kl.11:58

Hanna Pryce: Så bra spm, svar kommer i innlegg på søndag :) KLemmer fra Tove

Skriv en ny kommentar

Tove Eggen

Tove Eggen

28, Lørenskog

Makeup artist, stylist og livsstilsjournalist som nyter varme dager i Barcelona og lager sminke- og motevideoer for KLIKK MOTE. Stemamma til to fantastiske gutter, og samboer med min store kjærlighet fra Brasil. Følg meg i hverdagen, på godt og vondt, mens jeg jobber og prøver å utrykke min personlige stil med størrelsen 46-48. Ikke altid så lett, men har man lyst så får man til! Instagram: @iknowthatmagazine #klikkmote

Unisex Outlet 160x600 Inspire - 160x600

Kategorier

Arkiv

hits Unisex Outlet 980x120