Ukas svar på DU SPØR. JEG SVARER - MAKEUP SOM HOLDER, LAVE SKO, TØRR HUD OG MASSE MER!

HEI FOLKENS!
Her kommer ukas svar på fantastiske makeup og mote spm og litt om Barcelona også :) Husk å sjekke dagens video som er en skoguide, håper dere liker den! http://www.klikk.no/mote/article806585.ece

 

JULEBORD, BLANK T-SONE, MUST HAVES OG HOLD MAKEUP'EN PÅ PLASS

Hilde spurte

-Nå før jul er jeg veldig opptatt av at huden min skal holde seg fin til julebord osv. - hva er dine tips for å få vakker hud?

Vakker hud som holder seg lenge avhenger av hvilke produkter man bruker og hvordan man påfører de. Jeg lagde akkurat en video som egentlig gjør akkurat dette, selv om tittelen er hvordan se yngre og fresh ut som også passer perfekt til dette :) Se den her: http://www.klikk.no/mote/article805311.ece - men i hovedsak så skal du bruke god tid på hvert produkt, jobbe de ordentlig inn i huden. Bruk primer, foundation, concealer, øyeprimer, highlighter, gjennomsiktig pudder - men hvor mye av hvert produkt er opp til deg og hva du liker :) Men IKKE skipp pudderet :)

 

-Selv har jeg normal til kombinert hudtype og blir ofte blank i T-sonen, sliter dermed litt med å finne foundation som ikke "rnner av" eller blir kakete gjennom dagen om du skjønner. Jeg har et mattende pudder (sexy mama fra the balm) som jeg elsker, men hele sminken ser fort litt for puddrete ut etter å ha gått en hel dag på skole/jobb å puddret hver gang jeg blir blank. Jeg liker at foundation dekker godt og bruker for tiden maxfactor miracle touch i warm almond 45. (mineralsminke er ikke et alternativ for meg fordi jeg blir tørr i områder og huden da overproduserer olje) Forslag til foundation, primere for å hindre blankhet og eventuelt? :-)

 Bytt ut pudderet ditt med f.eks prep + prime finishing powder fra MAC, det tror jeg vil fungere mye bedre fordi det holder foundation og olje på plass, uten å se ut som pudder. Face & Body foundation fra MAC kan også være en bedre foundation, fordi den setter seg ekstra godt uten å være tykk (vannbasert). 

-Hva er dine topp 5 "MUST HAVE" sminkeprodukter?

1. Prep + Prime Finishing Powder fra MAC

2. Wonder Powder fra Make Up Store (for shine finish)

3. Stipling Brush #188 fra MAC

4. Øyeskygger fra MAC: Dazzlelight, Brun, Satin Taupe og Woodwinked

5. #217 eyeshadow brush fra MAC

 

-Vet du om det er slik at den nye paletten fra urban decay "Naked 2" har kaldere brunfarger enn den første naked-paletten? - Og hvordan ville du sminket grønnbrune øyne til fest?

 Jeg har faktisk aldri prøvd de :) Men ut i fra bildene så ser det us som at nr.1 er varmere og nr. 2 er kaldere...selv om de er veldig like og begge har noen kalde og noen varme farger i seg :) For å få frem det grønne burde du bruke farger med rødt i så lilla, burgunder, fersken, rosa etc. Så det en fantastisk variant ville vært å bruke denne looken: http://www.klikk.no/mote/article803541.ece med dype lillatoner isteden, prøv det! :)

5: Til slutt har du noen tips til hvilke produkter man kan bruke for å best mulig fiksere sminken slik at den holder lenge, noe jeg absolutt vil vite før julesesongen med mye fest og sminkebruk! 

Igjen så er denne videoen helt topp til det: http://www.klikk.no/mote/article805311.ece  Men pass på å bruke primere som passer din hud, jobb produktene godt inn i huden- ikke bare legg de oppå, og avslutt med gjennomsiktig pudder og fikserende spray (Fix + fra MAC er topp!)

ANTI-AGE, PRIMER, HÅR OG SMINKEKURS

Suann spør:

- Du viser Diorskin sin base som du sier er god, er den et fullgodt alternativ til mac sin? Jeg har diorskin sin, og synes den kan bli litt flekkete, og ikke fin om huden er tørr. Jeg fåfører ikke med stiplingkost (har så lyst på en) men med fingrene. Kan det ha noe å si? Dessuten: jeg synes egentlig jeg ser litt svett ut når jeg har sånn i hele ansiktet!

Jeg er veldig glad i Strobe Cream, man får en shine uten glitter og farge så den er hakket bedre spør du meg! :) Du kan godt gjerne bruke fingrene, men pass på at de er nyvaska (uten olje) og maser produktet inn i huden og gå over til slutt med hele håndflaten og klapp den inn. Det gjelder for både primer og foundation. Hvis du ikke vil ha noe shine kan du prøve prep + prime primer fra MAC- orginal. Jeg vet ikke hvilken foundation du bruker, men jeg liker veldig godt face finity fra MAX Factor som er primer, foundation og concealer i ett som blir matt og fin. :)

 

-Har du begynt å bruke noen anti age krem? Jeg er 27, og usikker på om jeg trenger det eller ikke. Jeg har typisk nordisk hud, blek, litt sensitiv, kan tidvis bli tørr. Har du tips?

Selv er jeg 28 og begynte med øyekrem når jeg var 15..hehe...:) så jeg liker å bruke anti-age, men med jobben må jeg teste så mye forskjellig så jeg faller alltid tilbake til Skin Smoothing Cream fra Dermalogica som bare er en god krem for alle generelt. Virker som den ville passet perfekt til deg, også bruk en balm på tørre området (spesielt før foundation ) som Eight Hour Cream uten parfyme (som jeg liker best) eller Rodial Multi Balm (som jeg ELSKER, men er litt dyrere- legger den over hele huden om natten tre ganger i uka).

 

Jeg har veldig lyst på en hvordan føne håret som en proff video, selv om det kan bli litt bråkete. Prøver å gjøre det slik som frisøren, men armene er liksom ikke lange nok!

God idé! Skal se om jeg får til det :) Jeg skal filme en "hos frisøren" video på tirsdag, så mulig vi kan få med litt av det :)

 

- Har du tips til god hårkur som gir masse fuktighet? Vet du noe om denne: http://www.blivakker.no/product/harpleie/l-oreal-professionnel/behandling/2/LOR0244/l-oreal-professionnel-serie-expert-fiberceutic-mask-fint-har-200ml

Akkurat denne har jeg ikke prøvd, men jeg driver å tester serien L'Oréal Professionnel Mythic Oil nå og håret blir sykt glansfult og regjerlig i allefall. Går inn i dusjen med flokete dredshår (som jeg allitd får) og bruker shampoo, balsam og kuren og håret er nesten fri for floker når jeg kommer ut - bare av det! So far so good. Jeg vasker håret maks 2-3 ganger i uka, da blir det mindre fett så mulig at hvis du vasker håret hver dag at denne kan bli litt too much oil :) 

- Hvorfor bor du i Barcelona, og gjør du noe annet enn å blogge og er journalist for klikk mote?
Jeg fulgte kjærligheten til Barcelona :) Samboern min er fra Brasil og med han har jeg to nydelige stebarn som bor hos oss annenhver uke (50%) - de siste to årene har jeg jobbet for spanias største makeup og mote skole og nå jobber jeg kun for norge og mest KLIKK MOTE. Jeg underviser også mye på Tone Lise Akademiet, både for makeup artist studentene, men også helge kurs for de som ønsker å sminke seg selv- se kursoppsett her: http://www.toneliseakademiet.no/no/makeup/makeup_kurs/ . Jeg underviser også i Mote og Styling for makeupartist studentene ved Art Complexion og skriver, styler og gjør makeup for andre norske magaziner- aldri en kjedelig dag med andre ord! haha :) 
LAVE SKO OG EKSEM
Tine spør:
-Jeg har en korsbåndsskade som jeg må trene opp (noe som tar laaaang tid). Dette betyr at jeg må utelukke høye hæler til julebord, julaften og vinterballet med jobben. Jeg har prøvd lave hæler og kilehæler, men det funker ikke. Jeg stoler ikke på kneet nok til å stavre meg rundt på hæler. I tillegg til at det gjør vondt i lang tid etterpå. Man må lide for skjønnheten - men ikke sette helsen på spill :) 
I tillegg har jeg høy rist og bred fot, noe som gjør at jeg ikke passer i alt. 
Har du noen tips til gode alternativer til en knelag svart, helt enkel kjole? Evt merke jeg bør se etter?
Det kommer litt ann på hvilken stil du har/liker, men i utgangspunktet er jo støvletter evt ankelsko det beste valget som også er fab til en sort knelang kjole. Her er noen jeg syns passer med forskjellige stiler: ROCKA, ELEGANT, KLASSISK; BOHEM, FASHION
- Jeg har atopisk eksem i ansikt og på overarmer. Og det forverres betraktelig på vinteren. Jeg er helt i villrede når det gjelder sminke. Jeg vil gjerne dekke over de røde, tørre områdene uten at det gjør eksemen betydelig værre.
Jeg har fått anbefalt å bruke Aderma krem av legen, en krem som roer ned eksemen på cellenivå. 
Men jeg tror ikke legen min er så bevandret i makeupens verden. Jeg lurer på om du har noen tips til fuktighetsprodukter jeg kan bruke i tillegg til kremen. Hva anbefaler du av sminke til ansiktet jeg kan bruke? Jeg har liten peiling, så gjerne om du forklarer i hvilken rekkefølge de skal påføres..
Det er viktig at de ikke inneholder aloe vera, da dette tørker ut huden min.
Siden jeg ikke er hudpleier så tror jeg at jeg skal lage et innlegg på dette, forhøre meg litt med hudpleie for å gi deg best svar! Så følg med videre så ordner vi dette også :)
KVISER
Monica spør:
Jeg lurer på hva du gjør når kvisene kommer (jadda.... denne ene gangen i måneden... det blir jeg visst aldri kvitt!)? Har du funnet en underbar krem, som bare eliminerer de før de bryter ut? Jeg trodde jeg hadde gjort det (no. 7 sin spot rescue-greie, faktisk!), men nå kan det se ut som at jeg har tatt feil... helvete er ihvertfall løs! Enda jeg har smurt på hver kveld, og ikke klemt en eneste gang. :( Typisk når man skal på festligheter i helgen, og vil se så bra ut som mulig! Men men.. sminke skjuler, så jeg klarer meg nok. Men... gi gjerne råd om hva du gjør når du kjenner at de kommer, og også hva du gjør når de HAR kommet. Hvordan får du de bort så fort som mulig, og uten arr? Og hva liker du å bruke for å skjule dem? :)
jeg har samme problemet selv, og prøver å gjøre minst mulig med det egentlig nettopp fordi det er hormonelt, og det er lite vi kan gjøre utvendig for å forandre på det. MEN, når kvisen først er der så bruker jeg en fantastisk concealer som dekker og kan brukes rett på en upoppa kvisa, og rett etter kvisen er poppa. Den heter Blemish Banish fra GreenPeople og er også Oranisk :)  Når jeg skal poppe en kvise passer jeg på at den er "fullvoksen", så helt gul og klar til å komme ut. renser huden og hender godt. Tvinner litt kleenex rundt begge pekefingre og klemmer forsiktig, uten å tvinge den ut. Hvis den er vanskelig venter jeg en dag til, så jeg ikke skal få arr.
FLYTENDE FOUNDATION
Frida spør:
- Jeg lurer på hvilken flytende foundation merke som er din favoritt? Har per i dag kun pudder foundation som er lit for mørk for meg.. Også lurer jeg på om du kan lage litt flere hair styling videoer?
Jeg har ingen merker som er min favoritt bare for foundation fordi det er så forskjellig for hvem man er. Men av foundation så er mine favoritte Face & Body fra MAC, Facefinity fra Max Factor, Fit Me fra Maybelline. Og ja, tror det blir flere hårvideoer selv om jeg ikke er frisør :)
VINTERHUD OG JULELEPPER
Maje spør:
- Jeg lurer på om hvordan man skal pleie huden gjennom vinterkulden? Og hvilken juleleppestift du anbefaler? 
De tørre partiene trenger godt med fett for å holde på fuktigheten, så hvis du er veldig tørr kan du bruke en god balm som eight hour cream eller Rodial Multi Balm akkurat der hvor du er tørr før fuktighetskremen. Renseproduktene kan også inneholde planteoljer for max fuktighet. På tirsdag kommer en HEL video om leppefarger til fest på KLIKK MOTE så ta deg en titt da :)
KORT HÅR
Gudrun spør:
- Har du noen hår stylingstips for kort hår? 
Det kommer veldig ann på håret og stilen, men jeg anbefaler å leke seg litt, ikke kjøre samme looken hver dag. Med en liten rettetang kan man lage fine bølger, eller rette det ut og legge håret i forskjellige retninger. Ellers kan man bruke både en god teksturkrem og skum for mer tekstur og volum til håret. Skal man først ha kort hår, så kan man gjerne ha det en del kortere enn det man tror også for en friskere look.
TAKK FOR SUPRE SPM, OG DERE HAR ALLE SJANGSEN TIL Å VINNE MAKEUP-KIT FRA No7 NÅ- BARE HUSK Å LIKE FACEBOOK SIDEN MIN OG KLIKK MOTE SIN :)
Håper dere er fornøyde med svarene, og ikke glem skoguidevideo i dag! Nå skal jeg redigere video til tirsdag, LEPPEFARGER TIL FEST!
Klemmer fra Tove

10 kommentarer

Susann

09.12.2012 kl.20:08

Tusen takk for gode svar! Høres ut som om du lever drømmen. Har aldri vært i Barcelona, men det står på to do lista ;)

Tove Eggen

09.12.2012 kl.20:36

Susann: Haha, jeg kan ikke akkurat klage- livet er herlig :)

Rikke

09.12.2012 kl.21:15

Fantastisk blogg:) Elsker video innslagene dine! Ha en fin kveld!

Tove Eggen

09.12.2012 kl.21:32

Rikke: Tusen takk! Goood søndag til deg også! Klemmer fra Tove

Monica

10.12.2012 kl.09:35

Takk for flotte svar, Tove! Nå skal jeg sjekke ut den concealeren du nevnte.. ;)

Tove Eggen

10.12.2012 kl.19:44

Monica: Bare hyggelig! Ja, gjør endelig det :)

Kristin

13.12.2012 kl.18:00

Hei.

Jeg sliter litt med kviser og utenheter. Er det dumt av meg å bruke BB day creeme? Kan denne forverre problemet og tetter det porene?

Hilsen Kristin!:)

Tove Eggen

13.12.2012 kl.19:50

Kristin: Takk for spm, svar kommer på søndag!

Guri

13.12.2012 kl.20:55

Flotte lærerike videoer, mange gode tips og ikke minst -flott jente! Jeg er fast "follower" nå :-) Stå på videre!

Tove Eggen

14.12.2012 kl.14:42

Guri: Musikk i mine ører! :) Tusen takk for støtten, Guri! Klemmer fra Tove

Skriv en ny kommentar

Tove Eggen

Tove Eggen

28, Lørenskog

Makeup artist, stylist og livsstilsjournalist som nyter varme dager i Barcelona og lager sminke- og motevideoer for KLIKK MOTE. Stemamma til to fantastiske gutter, og samboer med min store kjærlighet fra Brasil. Følg meg i hverdagen, på godt og vondt, mens jeg jobber og prøver å utrykke min personlige stil med størrelsen 46-48. Ikke altid så lett, men har man lyst så får man til! Instagram: @iknowthatmagazine #klikkmote

Unisex Outlet 160x600 Inspire - 160x600

Kategorier

Arkiv

hits Unisex Outlet 980x120