DU SPØR, JEG SVARER - DEL II - NY STIL, DEODORANT, MILIER OG COUPEROSE!

Hei folkens! 

Her kommer resten av svarerne på de fantastiske spm deres fra Onsdag! Gi meg gjerne en kommentar nederst hvis dette er noe dere vil at jeg skal fortsette med :) I morgen kommer litt bilder og tanker fra helgas sminkekurs :)

Ha en nydelig Søndag og god start på uka i morgen!

Klemmer fra Tove
SMÅBARNSMOR, MILIER OG SOLPUDDER

Karianne spør:

sliten småbarnsmor og grûnder trenger råd.

1. Hvordan legger jeg best en eyeliner under dagen for å unngå å se trøttere ut?

En eyeliner vil vanligvis gjøre deg mer våken, med mindre man får en retning som går nedover i ytterkant isteden for oppover :) Men å bruke en mørk, bryn øyeskygge kun langs vippekanten kan være lettere og raskere, som gir fylde til vippene og løft til lokket! Men videoen som kommer nå på onsdag viser dette :)

2. Jeg har milier i huden og tåler lite av det som finns i kjedebutikker o.l av kremer og foundation, men sverger nå til Beauty Pacifique som har kanonsgod hudpleieserie. Siden jeg har en del milier på hver side av haken og fortsatt litt i kinnene syntes jeg det er vanselig å finne en rouge som ikke highlighter miliene. Har du noen gode råd til om det br være med eller uten skimmer?

Skimmer vil alltid fremheve milier, da de lyse partikklene vil trekke de frem. Derfor vil det være best med en matt rouge, gjerne en veldig dus en som ikke har for "poppende" - farge. Prøv en matt fersken-farge så er du nok på right track :) En kremrouge kan også fungere, men matt det ned med et gjennomsiktig pudder.

3. Jeg har to solpudder, et fra TooFaced som er todelt og et fra Dior som er hightligter/solpudder med mange forskjellige farger, men jeg aner ikke hva jeg skal solpudre og hva jeg skal highlighte. Noen gode råd?

Solpudder legger vi i tretall langs hårfeste i panne, ned under kinnben og langs kjeven. Da får man fin farge og glød, samtidig som at benstruktur kommer bedre frem. Highlighter legger vi gjerne over kinnben, ned neserygg, under og over bryn, i midten av panne og lett over amorbuen på leppene. Men pass på at du ikke legger dette over områdene hvor du har milier :)

 

DEODORANT, VITA OG SMINKEFEIL

Monica spør:

1. Hva slags deodorant anbefaler du? Jeg bruker biotherm, men syns den er litt dyr (særlig her i Norge).

2. Kan du gi meg en liste på tre sminke og/eller hudpleieprodukter du elsker, som kan fås kjøpt på Vita i Norge? ;)

3. Hva er den verste feilen du ser folk gjøre innenfor sminke?

-Jeg er faktisk ikke noe deo-jente, hvis det er et ord! haha :) Men ja, det er liksom akkurat det samme for meg men jeg kjøper mye dove roll on. Ikke sånn stick- æsj. Har prøvd mye lancome, men kan ikke se at de er noe bedre. Også liker jeg ofte de med aloe vera, men ja...the cheaper the better for me!

- Essie negelakker, Facefinity foundation fra Max Factor og Loreal Lumi Magique Highlighter pen - love'em! 

- Too much, ikke ferdigjobbet (skjevt, flekkete, ikke i form) prøver for hardt - det samme gjelder med sminke som for klær, hvis man hele tiden drar i klærne så er det fordi man egentlig ikke er komfertabel, og det samme gjelder makeup - hvis du hele tiden må sjekke makeupen og ser bekymret ut så er det ikke looken for deg...haha :)

 

EVIG TØRR NESE

Renate spør:

Har du tips til evig tørre partier rundt nesen og bryn? føler det alltid flasser etter jeg har fått på foundation! finner ikke noe som hjelper! og et spm om noe som hjelper mot rødhet rundt nese ( problemnese) :)

 Da er vi nok helt like! Jeg er alltid tørr rundt nese og på bryn, weird huh? Men nå har jeg begynt å bruke Elizabeth Arden Eight Hour Cream uten parfyme eller Rodial Multi Balm på områdene morgen og kveld, OG rett før foundation - enda viktigere, og det er så godt som kurert! var aldri fan av eight hour før, men nå skjønner jeg den... I tillegg så bruker jeg Eve Lom renseprodukter som jeg meg det beste fettet og fukt som jeg trenger til tørr hud, og skrubber én gang i uka. Da har ikke foundation noe tørt å klinge seg til  og problem solved :) i forhold til rød nese og sminke, er en concealer eller primer med grønt i seg det eneste som funker. Du kan legge godt med concealer og foundation, men det røde vil bare vokse seg sterke i løpet av dagen. Grønt vil nøytralisere dette uten at det vil se ut som sminketekstur på huden - gull! 

 

COUPEROSE OG RINGER UNDER ØYNE

Christine spør:

Jeg lurer på hva som er "must have" jeg er verste tilfelle, har cupruose, ringer under øynene, Knusktørr, får lett fet hud og aldrene :/ Har ventet lenge på et mirakel, men forgjeves. Ønsker meg glatt og jevn hud:)

Couperose behandles best med Intenst Pulset Lys eller IPL - dette må du til en hudklinikk for :)

Makeup kan lindre dette for deg, og du trenger en primer med grønt i seg for å nøytralisere det røde. Gjerne en foundation som ikke bare har en gul undertone, men også ispedd litt grønt (de ser ofte litt grå ut, men blir bra på) og så sette dette med et kompakt pudder for å låse alt inne og for ekstra dekk. 

Ringer under øyne kan man forbedre selv, men som oftes er det genetisk. En concealer med en oransje eller gul undertone vil kunne få vekk dette. Da du er tørr, så kan ikke produktene være for tørre- dvs de må være flytende. Test ut å bruke en balm som Eight Hour Cream uten parfyme eller Rodial Multi balm i ansiktet om natten, og generelt på dagen der du er tørr- dette hjelper mye. Husk å scrubbe huden godt én gang i uken, men en tur til hudpleie for en sjekk er absolutt å anbefale for å sette deg på en riktig rutine. 

Jeg har hatt ganske ru og tørr hud lenge, men etter jeg begynte med Eve Lom rens og balmene om natten og dagen, sammen med Dermalogica Skin Smoothing cream og No7 ansiktsskrubb én gang i uka så er den virkelig silkemyk og glatt! men dette er selvfølgelig veldig individuelt :)

 

BESTE CONCEALER, BB CREAMS OG PORER

Guri spør

Kan du fortelle meg hva som er den ALLER ALLER BESTE under eye concealeren akkurat nå? Som ikke legger seg i de små linjene og som bare funker som den skal? Please? :-)

Hva synes du om BB creams - og hvilken mener du er den beste om du tenker på kombinert hud med litt forstørrede porer (kjekt om den fås kjøpt i Norge eller shippet til Norge). Og ang. forstørrede porer og sorte prikker - en ting er å sminke de vekk men kan man noensinne bli HELT kvitt det problemet?

 

7 kommentarer

Karianne Bjerknes

03.12.2012 kl.15:17

Veldig veldig lærerikt. Blir så glad av at det finns noen som virkelig kan sine saker. Jeg så lei av sånne estetique-damer som bare selger.

Tove Eggen

03.12.2012 kl.16:26

Karianne Bjerknes: haha, godt å høre! :)

Guri

03.12.2012 kl.23:20

Hei Tove,

Mange gode spørsmål og svar her, men jeg klarte ikke finne svar på mine spørsmål. Har de falt ut mon tro, eller er det bare jeg som ikke ser det? Gleder meg til å lese svaret ditt :-)

Tove Eggen

03.12.2012 kl.23:34

Hei Guri! ja, gud- den har detti ut! haha.. men mine favoritt concealere om dagener Lumi Magique Highlighting Pen fra Loreal for lett dekk og Mineralizing Concealer fra MAC for full dekk- love'em! BB creams liker jeg godt, men da jeg ikke har så veldig problwm hud så blir dwt ofte til at jeg bruker vanlig foundation. Favoritten er uansett Jane Iredale sin som du får på hudpleiesalonger som også selger Dermalogica. Poree og sorte prikker kan man forbedre med goe hudpleie produkter, fra parfymeri så liker jeg Estee Lauder sin lille grønnw flaske. Men dwt absolutt mest effektive er å gå til hudpleier hver 3-6 mnd som virkelig kan få bukt på det! Klemmer fra Tove

Tove Eggen

03.12.2012 kl.23:38

Guri: geezus- you're right! svar oppe nå i kommentarfeltet :)

Guri

04.12.2012 kl.10:41

Takk for supre svar og super blogg. Nå er jeg en fast følger :-) Ser frem til flere gode tips og råd fremover. Ha en fab dag!! :-) Takk også for tips ang. Dorothy Perkins, visste ikke at de hadde flotte klær i vår størrelse. You made my day :-)

Tove Eggen

04.12.2012 kl.12:06

Guri: Tusen takk og bare hyggelig - Dorothy is AMAzing! Så lykkelig når jeg fant henne, og når de i fjor begynte å shippe internasjonalt! Ser at VG plutselig har fått øynene opp for de også...hmm...haha..:) Takk, ut å hente styling til videoer så håper denne dagen blir noe mer fab enn i går ;) Klemmer fra Tove

Skriv en ny kommentar

Tove Eggen

Tove Eggen

28, Lørenskog

Makeup artist, stylist og livsstilsjournalist som nyter varme dager i Barcelona og lager sminke- og motevideoer for KLIKK MOTE. Stemamma til to fantastiske gutter, og samboer med min store kjærlighet fra Brasil. Følg meg i hverdagen, på godt og vondt, mens jeg jobber og prøver å utrykke min personlige stil med størrelsen 46-48. Ikke altid så lett, men har man lyst så får man til! Instagram: @iknowthatmagazine #klikkmote

Unisex Outlet 160x600 Inspire - 160x600

Kategorier

Arkiv

hits Unisex Outlet 980x120