Ukas svar på DU SPØR. JEG SVARER! I/II - Brillesminke, mineralfoundation, sminkemusthaves, tørr hud, netthandel str. 42+ og mer!

HEI FOLKENS!


På Onsdag sendte dere inn masse fantastiske spm, og her kommer del 1 av mine svar så alle kan se og lære sammen :)  Del 2 kommer i kveld...

Jeg er på plass i Norge, og underviser i makeup for både makeupstudenter og jenter som vil lære seg å sminke seg selv - stor koser meg selv om det blir litt mindre blogging :) Hele neste uke går til innspilling av nye stylingvideoer, så det gleder jeg meg max til! Legg gjerne igjen en kommentar hvis du likte dette innlegget og/eller har noen oppfølgingsspørsmål  - selv om du ikke har sendt inn spm fra før av, her er det plass til alle! 

ha en nydelig søndag!

Klemmer fra Tove

PS: Til dere jeg har bedt om bilde fra, så kan det tagges på Instagram til #klikkmote og @iknowthatmagazine :) takk takk! 

 

HVA ANBEFALER DU FOR Å FÅ SMINKEN TIL Å SITTE BEDRE?

spurte Natalie

Generelt så sitter sminke bedre når huden er skikkelig preppet (rens, fuktighetskrem, primer) og produktene er jobbet inn i huden med omhu. Ikke at man skal jobbe hardt med foundation eller rougekosten, men ta seg tid til å jobbe opp fargen isteden for å bare slenge på en sterk farge som man så duser ned. I tillegg må en hver foundation og concealer ha et pupper for å holde seg på plass. Mange opplever å bli flekkete i løpet av dagen når de ikke bruker pudder, og dette er fordi produktene inneholder vann som oksiderer på forskjellige steder i løpet av dagen. Pudderet skal helst være usynelig, dvs uten farge eller noen særlig tekstur. Det samme gjelder for øyeskygger - prepp godt og bruk tid på å jobbe øyeskyggene inn i huden, og ikke bare legg de utenpå. Til slutt kan man bruke en fikserende spary, feks Fix + fra MAC.

BRILLER, MINERALFOUNDATION OG NY KLESSTIL

Spurte Susann om

1. Har du noen sminketips for de som har briller. Jeg har kjøpt meg lilla briller, av alle ting. Dagen jeg henta de hadde jeg på med rød lebestift, og fikk mildt sagt sjokk. Det passa ikke helt!

Hvis du tenker på hvilke farger som passer godt til lilla så er det alle toner som går i gult og oransje. Dvs gull, bronsje, kobber, brunt - da vil fargene bli ekstra sterke på både brillene og skyggene da de komplimenterer hverandre. I tillegg harmoniserer kongeblått, turkit, kobbolt, rosa og fersken - så det er de safe fargene å velge. En sikker vinner ville vårt å lagt en helt lys base med litt shimmer og en gul undertone (som Dazzlelight fra MAC) fra vipper til bryn og litt i øyekanten. Og en taupefarge i global og litt under fra ytterkant (som Satin Taupe fra MAC). Legg gjerne en eyeliner langs vippekant, og noe ut i en vinge hvis du vil - med krem, flytende eller skygge, slik at øynene kommer bedre frem. Generelt kommer man unna med mer makeup når man bruker briller :)


2. Når man bruker mineralfoundation, må man bruke et løspudder for å sette makup´en slik man gjør når man bruker flytende foundation?

Det kommer ann på hvilket merke du bruker, og hvor fet huden din er. Hvis huden gir ut mye oljer i løpet av dagen, kan det være lurt med et pudder - men alltid med mineraler det også. Mineral Veil fra I.D. Bare minerals eller Jane Iredal sitt er fantastiske. 

3. Jeg er så himla kjedelig i klesveien! Det går i bukse, singlet med en skjorte eller topp over. Dritkjedelig rett og slett. Likevel føler jeg meg så lost i butikken, og ender opp med å kjøpe de samme trygge tingene. Samtidig har jeg ikke flust med penger, og kan ikke gå ut og kjøpe masse greier hele tida heller...

Dette er ikke alltid lett, men det at du har lyst på en forandring lover godt. Ta en dag eller to hvor du går inn for å legge merke til hvordan andre går kledd, noter eller merk deg hva er det du liker (uansett om det er "seneste mote" eller ikke...det spiller ingen rolle for personlig stil). Er det en del av antrekket, er det hele looken, er det jenta ( i så fall kan det strykes - ha!) eller er det snittet. Slik får du en mer oversikt uten at du trenger å tenke så mye på at det er du som skal gå med det - det er ofte da vi blir nervøse :) Ta alle notatene til bruk å begynn med å se etter disse på nettbutikker for å få en større feeling for hvilken smak du egentlig har og hvordan du har lyst til å kle deg. Lag så en liste over 10 plagg du føler du mangler i garderoben din for å få til en slik stil, gjerne ett helt antrekk også slik at det blir noe helt nytt. Vent til en dag du har godt med tid, du føler deg vel og ta med deg listen og hit the shops! Da er du mer målrettet, og tanker om at du ikke funker til ditten og datten får ikke tid til å komme frem. Prøv så mye du bare orker, men pass på at du holder deg til listen og tankene du hadde gjort deg - du trenger ikke flere singletter nå! :) 

Hvis du fortsatt finner det vanskelig, noe jeg håper du ikke gjør- så prøv å bygg på stilen du allerede har. Bukse, singlet og topp over sier du? Da er du perfekt til et par jeans og en lekker bluse til - som gjerne kan være en liten motestatement med snøring i hals, eller puffermer eller blonder osv. Hva du liker er opp til deg! Bluser er noe så enkelt, men som gir et mye mer spennende signal en singlet og topp så det er bare å kjøre på også vil jeg selvfølgelig se bilder av hva du lander på- lykke til og kos deg!

 NETTHANDEL FOR OSS OVER STR. 42

Jeanette spør:

Er ei jente med former, bruker alt fra str 44 til 48. sliter litt med lindex, kapphal, cubus og H&M for synes ofte at de egne kolleksjonene de har for formfulle jenter er så "kjærring aktig" . jeg vil kle meg i spreke bluser,skjorter og topper. kule bukser som sitter bra på, og pene skjørt. har heller ikke verdens største klesbudskjett. Hvilke nettbutikker/andre butikker handler du i- og kan anbefale? Lurer også på hva slags plagg du bruker ofte? type basisplagg. Gleder meg til å lese svar:)

 I hear ya! Selv er jeg 46/48 men kjøper gjerne 50 hvis jeg finner, og passer tidvis i 42 og 44 (crazy!) Jeg handler de tingene som passer hos H&M som så oftest er bluser, gensere og overdeler generelt - bukse, glem det! Kjoler er også tricky. Den fineste plus size kolleksjonen syns jeg de har hos Lindex, men det er fortsatt bare så provoserende at det i det hele tatt er en egen kolleksjon.. Jeg bor i Barcelona, og bor 100 meter unna Diagonal Mar kjøpesenter som har Primark. Dette er heaven for oss som også handler på budsjett. HELE kolleskjonen for jenter/damer går fra 34-48, ingen unntakk - love it! Ikke beste kvalitet og til tider kaos tilstander, men verdt det for oss som bare for guds skyld vil passe i noe vi faktisk liker! Primark finnes også i London og Storbritannia/Irland generelt og andre Europeiske land, men har ikke netthandel :( I know... Men, det har Dorothy Perkins som jeg digger kanskje enda mer! Fortsatt rimelig, fortsatt hele kolleskjonenen i 34-50! og innenfor dette har de noen av de samme klærne for lav og for høy, genialt spør du meg. Asos.com har også egen curve linje, men har aldri bestilt selv og er litt usikker - liker mye, men.. Basis plaggene miner er jeans, jeans, jeans - med streach seff, og bluse. Enkelt, men fashion. Styles med converse eller ankelboots med hel (selv om jeg er 185) og fresh makeup når jeg gidder :) Jeg liker å få frem rompe og bein, og ha noe mer volum på mage og armer, men ikke gedigent altså - da blir jeg jo bare enda større! Jeg stresser ikke så mye med smykker etc, men liker noen lange øredobber og en nice veske evt ringer. Nå har jeg også blitt helt skjørte-freak, stramt med løs bluse over, og det er så digg å gå med og man føler seg umidelbart fresh - gleder meg til å se hva du finner!

FOUNDATION, HVERDAGSSMINKE, ROUGE OG SPANSKKURS I BARCELONA

Inger H Spør:

1. Jeg trenger tips når det gjelder foundation. Lyst å ha noe jeg kan bruke hver dag, som dekker godt, men ikke "tetter", hvis du skjønner? Har prøvd litt forskjellige, blant annet fra Chanel og Shiseido, men får så oljete hud av de flytende ...men det er kanskje vanlig? Mineralfoundation får jeg KJEMPEoljete hud av også. Nå bruker jeg Max Factor Facefinity Compact Foundation (pulverform), og den funker ok. Har du noen tips angående foundations som ligner den?

Selv bruker jeg nå facefinity flytende, har du prøvd den? Mulig at den kan bli oljete den også - men den er utrolig matt! Uansett så må alle flytende foundations settes med et gjennomsiktig pudder. Har du prøvd rene pulver-mineralfoundations? Jeg tenker på I.D. eller Jane Iredale? Har aldri opplevd at noen har blitt oljete av disse, så det kan fungere. Hvis huden er nyrenset, primet med en mattende primer og lagt med omhu og avsluttet med et pudder som prep + prime pudder fra MAC så skal den holde seg oljefri i hvertfall 8 timer - si fra hvis du har prøvd alt dette!

2. Har tagget deg i bilde - Har du noen "hverdagsmakeuptips" til meg?

Jeg ser du ikke vil fokusere på munnen om dagen, så da må vi dra frem øynene mer! :) En hverdagssminke klassiker, som jeg har nevnt i et annet svar er Dazzlelight fra MAC fra vipper til bryn og i indre øyekrok, og Satin Taupe også fra MAC i globalen og under øyet fra ytterkant for å gi definisjon og bare et hint av farge. Langs vippekanten legges en liner enten i krem, gele, flytende eller øyeskygge - alt ettersom hva du er mest komfortabel med. Bøy vippene og gi di rikelig med maskara både oppe og nede, men pass på å dra bort eventuelle klumper. Den lyse øyeskyggen kan også brukes som highlighter over kinnben og ned langs nesa, selv om du har fet hud. Et hint av solpudder og rouge hører med, og pass på at alt er blendet inn og ut i huden slik at det ikke blir noen synlige overganger. teng opp bryna lett, og dette vil alt være med på å dra fokuset oppover, og være en superfresh hverdagssminke på 5 minutter :)

3. Hvilken rouge tror du passer meg best, med mine hud/hårtoner?

En ferskentone og en kald rosatone er alt du trenger. Da kan du bruke en av de alene, eller blande sammen for å få akkurat den du vil ha der og da. Du trenger ikke å bruke mye styrke, men å legge lett i eplekinn og jobbe den lett bakover i en J-form, er veldig kledelig for deg. Skulle jeg valgt én så blir det Peachykeen fra MAC.

4. Drømmer om et 4-ukers spanskkurs i Barcelona... Har du noen erfaringer med det, eller kjenner du noen som har gått på det? Tips?

Selv har jeg tatt det på Universitetet, med kultur, men barcelona er en by full av spansk og engelsk-kurs. Det er masse å velge imellom, men en av de mest kjente er http://www.speakeasybcn.com/ - lykke til!

 

JULEBORDSMINKE TIL SORT OG PALJETTER MED HESTEHALE

Isabelle spør:

Julebordsminke, skal ha en nydelig sort kjole med overdel i sorte paljetter, og håret oppsatt i hestehale

Hva ville du valgt:

1. Sotede glitrende øyne med lyse lepper

2. Mørk burgundy lepper og lettere øyensminke...

Hvis det hadde vært meg så hadde jeg lett gått for nr.2 ! Tenk så mange som kommer til å komme i sota øyne og lyse lepper a? haha, det er jo fint da - men for meg er burgundy lepper og lyse øyne sensuelt og elegant på samme tid... I say go for it! (det kommer også en full leppefarge og makeup video som har begge disse lookene på KLIKK MOTE i uke 50!) - bilde please! 

 

BLÅ SMOKEY EYES TIL BRUNE ØYNE?

Victoria spør:

Nå kom jeg plutselig over videoene du har lagt ut om sminke, mote og hår. Det endte med at jeg satt klistra og så nesten igjennom alle! Det var kjempe gode videoer, og favoritten var smokey-eyes! Har prøvd og prøvd i flere år, men nå skal jeg få det til! Spørsmålet jeg har er i forhold til dette. Jeg elsker de mørke blå fargene, men er usikker på om det passer til meg. Jeg har mørkebrune øyne, passer det da med blått? Eller er det noen andre farger jeg burde ha til dette? 

Dere med brune øyne er så heldige fordi det passer til ALLE farger! Dette fordi brunt er en samling av absolutt alle farger, selv om én alltid vil dominerer, så derfor passer alt - men noen enda bedre bare. Har du brune øyne med litt gulspekk så er er dype mørke lillatoner kanskje hakket bedre. Er de brune med litt rødt (veldig varme) så er grønt helt fantastisk. Men hvis det er blå du har mest lyst på, så vil det se veldig bra ut uansett! - bilde please!

 

FOR KORT JULEBORDKJOLE

Sissel spør:

Jeg har et kjolestylingspørsmål som jeg egentlig gjerne skulle hatt svar på før fredagens julebord, men om det ikke går er jeg selvfølgelig glad for svar på søndag også! Jeg så videoen din med tips til kjoler for litt større jenter, og inspirert av dette kjøpte jeg årets julebordkjole... Her er bilde av kjolen: http://www.vivikes.no/Kolleksjon/Kjoler/Dallas-dress/ Den føles litt kort, så jeg så for meg en mørk hold-in strømpebukse. Men hvordan bør jeg style denne ellers? På ryggen er det en glidelås i gull, bør smykker og slikt være gullfarget også?

Håper at festen var fin, og beklager at jeg ikke kunne svare før - men her kommer mine forsklag: Jeg har alltid noen sorte bomullsskjørt liggende, man finner de ofte på H&M som er helt stramme. Når jeg føler at en kjole er kort, slenger jeg denne under- og noen ganger lar jeg den stikke lenger ned en kjolen som en liten styling-detalje! Da slipper jeg å bekymre meg og kan nyte kvelden :) Sorte strømper er helt riktig her  og helst sko med litt hel. Enten pumps, men ankelboots er også tøft til denne kjolen! Til denne kjolen ville jeg hatt et langt og enkelt smykke, gjerne i gull - ikke fordi man må det pga glidelås, men fordi det er fint til lillafargen :) jeg ville gjort noe ekstra ut av håret - oppsett, krøller, fletter, i hvertfall fått det litt opp slik at armene ikke blir tunget ned av hår (hvis du har langt hår da..haha..) Et fint og løst armbånd er på sin plass, veldpleide negler i sort, sølv eller dyp lilla og gjerne en statement veske- dvs en veske som roper høyt! :) Håper du koste deg max og jeg vil gjerne se bilder!

 

FOUNDATION SOM SMITTER AV

Annette spør:

Jeg trenger noe som fester den flytende foundationen slik at det ikke smitter OVERALT....!! Hva anbefaler du.? Har veldig tørr og flassete hud som jeg klikker på men men...

Haha..hvilken foundation er dette, kanskje bytte? nei da, men bruker du et pudder over da? for det må jo til. Uansett så anbefaler jeg å prøve face & body foundation og prep + prime pudder begge fra MAC - da holder det seg nok på plass skal du se. Jobb foundation godt inn i huden, helst med en stipling brush så den har noe å holde seg skikkelig fast i - lykke til! :)

 

USYNELIGE BRYN OG MUST-HAVES

 Kjersti spør:

Disse bryna -hvordan skal ei med usynlige bryn få litt farge på dem uten å bli seende ut som "Hu med bryna"


I tillegg lurer jeg på om du kan gi en liste over absolutt må -ha sminkesakeproduktene (jada,det er et ord. ). Hva dævver du av at noen ikke har i sminkepungen sin?

 

Hvis de er helt, helt lyse er det alltid lurt å få de farga - da kommer det ofte frem mere hår enn du trudde du hadde ;) Men det beste er å bruke en skråkost og en matt brun øyeskygge som du streker opp med korte lengder. Brynet skal begynne fra rett over indrekrok, ha en knekk rett utenfor iris og slutte rett ut fra indreøyekrok hvis du måler dette opp med en blyant fra nesevinge. Tykkelsen skal også væra ca. det samme som en vanlig blyant - så har du noen rettningslinjer. 

 

Mine Må-ha sminkeprodukter ;) :

 

 1. Concealer
 2. foundation x 2 - en lys og en litt mørkere
 3. highlighter pen
 4. 3 lyse øyeskygger
 5. 3 medium øyeskygger
 6. 3 mørke øyeskygger
 7. Gjennomsiktig og løst pudder for å sette foundation og concealer
 8. Solpudder uten glitter, men med litt shine
 9. ferskenfarget rouge med litt shine
 10. 4 koster: flat øyeskygge, fluffy øyeskygge, skråstilt tynn (bryn og liner), foundation, pudder (kan også brukes til rouge og solpudder)
 11. Eyeliner (enten krem, gel, flytende, felt tip, eller cake)

 

Med dette kan man legge en hver makeup look!- serr...:)

6 kommentarer

Karianne Bjerknes

02.12.2012 kl.11:32

Digger bloggen din. Elsker at det ikke er så forbaskada` prektig som alt annet!

Tove Eggen

02.12.2012 kl.12:10

Karianne Bjerknes: Haha... tusen takk Karianne! Det er det jeg prøver på..lei av det selv ;)

Jeanette

02.12.2012 kl.18:03

tusen takk for svar:) har allerede vært innom dorothy perkins etter anbefaling, og er nok ganske sikker på at jeg kommer til å bestille noe derfra!:) elsker at de har like freshe klær til jenter med former som de jentene som er bittesmå!:) synes forresten bloggen din er forfriskende herlig!:)

Tove Eggen

02.12.2012 kl.23:28

Jeanette: Så bra Jeanette- Dorothy Perkins er virkelig en gullgruve altså, verdt turen til London bare for den egentlig! haha :) Takk skal du ha og gjerne se en tagg på Instagram hvis du bestiller noe ;) Klemmer fra Tove

Linn

06.12.2012 kl.17:55

Hei

Først må jeg bare si at bloggen og sminkevideoene dine er helt supre. Får virkelig mange gode tips. Men jeg lurer på en ting. Jeg har blandingshud, og blir veldig fort fet på nesen, og tørr i kinnene på vinteren. Pleier å bruke mineralfoundation i pudderform, men i år har huden i kinnene blitt mer tørre enn de pleier, og jeg lurer derfor på om jeg kan bruke face and body foundationen fra Mac? Evt om du har noen andre tips. Kan kanskje også nevne at jeg er svært lys i huden med en rosa undertone. Så lys at I.d sin Fair blir for mørk. Så jeg trenger å finne en som kan være lys nok for meg.

Blir kjempeglad for svar :))

Tove Eggen

06.12.2012 kl.21:14

Linn: Hei! Skal være ekstra snill og slippe spm ditt gjennom selv om det skulle vært inne i går ;) Svar kommer på søndag- og husk at du kan sende inn makeup og mote spm hver Onsdag før jul og være med i konkurransen for makeup-kit fra No7! :) klemmer fra Tove

Skriv en ny kommentar

Tove Eggen

Tove Eggen

28, Lørenskog

Makeup artist, stylist og livsstilsjournalist som nyter varme dager i Barcelona og lager sminke- og motevideoer for KLIKK MOTE. Stemamma til to fantastiske gutter, og samboer med min store kjærlighet fra Brasil. Følg meg i hverdagen, på godt og vondt, mens jeg jobber og prøver å utrykke min personlige stil med størrelsen 46-48. Ikke altid så lett, men har man lyst så får man til! Instagram: @iknowthatmagazine #klikkmote

Unisex Outlet 160x600 Inspire - 160x600

Kategorier

Arkiv

hits Unisex Outlet 980x120