UKAS FAVORITTER!

Hei folkens!

Tenkte jeg ukentlig kunne fortelle dere hvilke produkter jeg digger og bruker mest. Noen er nyheter, noen er gamle travere som jeg forelsker meg i på nytt...

short & sweet

 


 TRAVEL ESSENTIALS FRA EVE LOM

Dere som har sett sminkevideoene mine, vet allerede hvor mye jeg ELSKER disse produktene! Jeg prøvde de for første gang i Oktober, og merket at huden som normalt ville vært veldig tørr, ble mykere og mykere. Max fuktighet med andre ord!  Nå som jeg lager så mye sminkevideoer, og det begynner å bli kaldere selv i Barcelon og jeg pendler til Oslo hver måned - så er denne gull verdt! 

Talking about verdt, den er dyr... mellom 300-600 per produkt, MEN jeg har dette reisekittet med Cleanser, Morning Time Cleanser, Rescure Mask og dagkrem til 870,- ! Produktene er visst mindre, men man bruker så utrolig lite av gangen at jeg kan ikke se for meg at alt dette går tom før om minst ett år! 

Kittet kommer med en digg klut og en morsom "oppskrift" på hvordan rense huden best. Selv jeg som vanligvis ikke gidder å rense huden morgen og kveld hver dag - fordi jeg er lat, gjør det med disse. Det er mer gøy av en eller annen grunn. Og begge cleanserne smører jeg på over makeupen og lar den sitte i 5-10 minutter mens jeg gjør andre ting! Det er gull når man har unger og hektisk hverdag ;)

Men et par ting skal du vite, for ingredienslista til cleanserne kan skremme endel:

Paraffinum Liquididum (mineral oil), Cetearyl Alcohol, PEG-30 Lanolin, Bis-Diglyceryl Polyacyladipate-2, Theobroma Cacao (cocoa butter) Aluminum Stearate, Chamomila Recutita (chamomile oil), Eugenia Caryophyllus (clove oil), Eucalyptus Globulus (eucalyptus oil), Humulus Lupulus (hops oil), Isopropyl Myristate, Phenoxyethanol, p-Chloro-m-Cresol, Methylparaben, Butylparaben, Ethylparaben, Propylparaben 

For dere som har satt dere inn i ingredienser, så kan dette virke skremmende - og det forstår jeg. Innen hudpleie og aktive kremer så skal man holde seg langt unna mineral olje og lanolin. Men disse tørkes jo av (ikke bruk masse vann, da trekker produkter seg mer inn i huden) så man får en god utnyttelse av hva de gjør - nemmelig smører huden.

Har du sensitiv hud, så kan du reagere. Jeg har ikke hørt om mange, men noen som har gjort det så vær obs på det. Hvis du reagerer så kjenner du det etter 5 minutter. 

Men jeg har i allefall brukt de i godt over en mnd nå og huden er tipp tipp, bortsett fra de dagene jeg er utro med andre produkter da...haha..:)

 

ImPRESS by Broadway


Det er kanskje ikke overraskende at disse kom med som ukens favoritt, da jeg ga de strålende reviews i går her. Verdens enkleste juksenegl for late neglesjeler som meg selv, elle hvis du bare har dårlig tid. Disse trenger 5 minutter, og ingen tørketid :)

I dag har jeg byttet til en ny farge, 060 Stiletto - mulig jeg liker disse like godt som sorte, men sorte negler vil alltid være men number 1!

En liten update fra igår, tuppene på de er ganske sensitive, så de får lett et sånt merke i seg hvis du slår de borte i noe eller klemmer de nedi skoen - men det er super enkelt å glatte ut ved å dytte på tuppen eller file den. Du forstår det når det skjer -ha!

Jeg har de mest for å se fantastisk ut for en dag/kveld, men tilgjengjeld holder de seg fine i 5-7 dager hvis du setter de på riktig og er snill mot de :)

 

LUMI MAGIQUE HIGHLIGHTING PEN FRA L'ORÉAL PARIS

Denne bruker jeg ofte i videoer fordi den dekker nok som concealer for meg. Ysl pennen er noe tynnere, så denne fungerer ofte bedre føler jeg. Den er myk og ser aldri tørr ut på huden og lysreflekterende partikler gir et løft til huden under øyne og kinnben. Vinn-vinnsituasjon kaller man det!

PENULTIMATE BROW MARKER FRA MAC

Endelig har jeg fått tilbake mitt favoritt brynsprodukt! Jeg har ikke hatt denne på nesten to år nå, og jeg har virkelig savnet den! Den er nesten litt vanskelig å forklare, men jeg bruker den i neste video på tirsdag. Den er filtip og man streker opp små "hår" som tørker og nærmest smelter inn i huden så den ser naturlig ut. Man tenker lett at det blir for hardt og mye, men den blir faktisk det motsatte!

 

BOURJOIS VOLUMIZER MASCARA STEP 1 & STEP 2

 


Jeg hadde hørt så mye om denne maskaraen at jeg tok turen på Sephora og kjøpte den. vet ikke om den selges i norge (?) men morsom er den! Step 1 kosten er tynn og lett og lager nydelige vipper på en veldig naturlig måte. Til dagen bruker jeg kun denne. Step 2 er massiv - litt for massiv, men gøy når man må ha mye vipper. Step 1 lager bases og step 2 bruker man bare for å pumpe opp litt ekstra. Men man trenger ikke bruke mye av den, a little goes a long way!

 

Så det var ukas favoritter, hvilke har vært din? Elsker å høre andres favoritter, spesielt hvis det er noe jeg selv ikke har prøvd! :)

Ha en nydelig fredag folkens!

Klemmer fra Tove

8 kommentarer

Pernille

25.11.2012 kl.07:12

Jeg har endelig funnet min opptimale mascara denne uken.

Det er: Kanebo Sensai mascara 38 c!

Den klumper ikke, renner/drysser ikke, lett og påføre og fantastisk på!

Ps: Liker godt bloggen din og videoene på klikk.no :-)

Pernille

25.11.2012 kl.07:43

Jeg har ett spørsmål til deg ang foundation og problemhud:

Jeg er har blanding-, fet- og sensitiv hud. Ikke nok med det, har også en del store porer i t-sonen, i tillegg til noe eksem. Jeg sliter skikkelig med å finne foundation som passer min hudtype!

Problemet er at huden blir flekkvis svært tørr med foundation, selv om jeg smører de tørre partiene godt før påføring.

Men det største problemet er at etter svært kort tid (30 min-1time) etter påført foundation begynner huden å svette/glinse veldig! Dette ser forferdelig stygt ut, og er også grunnen til at jeg ikke bruker foundation.

Det er hovedsaklig flytende foundation som fremkaller dette problemet. Men pudderfoundation har tilsvarende effekt bare i litt mindre grad, i tillegg blir huden mer flekkvis tørr av det.

Til opplysning kan jeg fortelle at jeg er flink til å rense huden morgen og kveld, og bruker en god hudkrem, dag og natt.

Men jeg vil så gjerne kunne bruke foundation når jeg skal pynte meg litt ekstra, har du noen råd om hva jeg kan gjøre?

Tove Eggen

25.11.2012 kl.12:28

Pernille: Så bra! Det er en stor favoritt hos mange vet jeg. Søstern min bruker den "samme" fra Clinique, men den selges ikke på flyplassen her i Barcelona :( har du prøvd den, og syns du i så fall at Kanebo sin fungerer likt?

Greit å spørre deg som liker den, fordi for meg så fungerer den ikke - fordi vi er alle så forskjellige på maskarafronten! :)

Tusen takk for kommentar og ros - DET er godt på en søndag det :)

Klemmer fra Tove

Tove Eggen

25.11.2012 kl.12:51

Pernille: Hei Pernille! Uff, jeg skjønner godt at dette kan være frustrerende ja!

Du sier at du er flink med rens, så jeg regner med at du har vært hos hudpleier for riktig veiledning og hudpleieprodukter?

Hvis du virkelig vil gå inn for å bruke foundation så har jeg råd, men det er noen steg til det :)

1. Noen timer før sminken burde de delene av huden som er ekstra tørre skrubbes med et produkt tilpasset din hud. Ikke skrubb hele huden da du nevner at deler av den er sensitiv.

2. Påfør en fet krem eller balm direkte på dette området igjen etter skrubbing. Det kan være så enkelt som eight-hour cream el.l produkter. Påfør denne igjen rett før du sminker.

3. Det kan virke som om en veldig tyntflytende foundation, altså vannbasert, vil fungere bedre for deg. Hvis du har en MAC butikk ved deg, be om en tester på Face & Body foundation. Denne har jeg aldri opplevd bli tørr på verken meg selv eller noen av mine modeller og klienter.

4. Påføring: Bruk en stippling brush, slik som #187 kosten fra MAC (el.l fra andre merker) i de ytre delene av ansiktet og godt over porene, jobb kosten i sirkulære bevegelser både med og mot klokka. Fordi du har preppet huden, så kan det hende at denne metode fungere over de tørre partiene også - men hvis du opplever at huden flasser eller blusser opp her så er det bedre å bruke en våt svamp og bare forsiktig dytte foundation på plass og dra lett i nedovergående strøk. Face & Body går på veldig lett, og man får et veldig naturlig dekk først - så kan man gå over med ett lag til for mere dekk.

5. En hver foundation eller concealer trenger ett pudder for å holde seg på plass, men styr unna foundationpudder med farge og dekk! Det beste er å bruke et translucent/gjennomsiktig- pudder som Pre+Prime pudderet fra MAC, eller translucent setting powder fra Laura Mercier. Evt. fra andre merker som er gjennomsiktige og gjerne løse - disse vil feste seg best til huden. MEN - la foundation sitte å trekke seg inn i huden ca 15 minutter først før du går over med pudderet.

6. Du kan også gå over med fikserende spray, både MAC og Jane Iredale har veldig gode - men test de gjerne i butikken først for å sjekke at du ikke reagerer på de - da du har sensitiv hud.

7. Mineralfoundation i pulverform kan også være det beste for deg - men man må bruke det helt riktig! Jeg har brukt og elsker I.D. Bare Mineral Foundation i mange mange år, og opplever alltid at de som blir tørre bruker det feil. Det er så viktig som de sier å bruke kun et par korn av pulveret i lokket, buffe kosten (jeg foretrekker kabuki) rundt så lenge man orker. Tappe kosten på kante, og hvis du ser pulver som blusser opp - ja da må du buffe kosten i lokket litt til :) Dette fordi pulveret må smeltes helt før påføring, ellers fungerer det bare som et tørt pudder. Jane Iredale er også supre mineralfoundations. Hvis jeg skal bruke mineraler, så liker jeg de best i pudderform, men noen kremfoundationer vil også kunne fungere. Den fra MAC er veldig god, og jeg har heller aldri hatt problemer med tørr hud her.

8. Ikke vær redd for å be om testere, bruk de metodene jeg nevner over så håper jeg vi finner den perfekte foundation til deg!

Til lesere som har samme hud og problem med foundation som Pernille, så vil jeg veldig gjerne høre deres tips også! Sammen får vi det til :) (ja, litt filosofisk på en søndag er lov...ha!)

Klemmer fra Tove

Desiree

27.11.2012 kl.11:16

Hei! Ble først veldig fristet til å prøve det Eve Lom settet, men har du sett hvor mange parabener som er brukt i det?? Skikkelig hormonbombe, så jeg tror jeg står over det ;) Er veldig fornøyd med mine innkjøp av Ole Henriksen.

Takk ellers for mange gode tips :) Ha en fin dag!

Tove Eggen

27.11.2012 kl.11:52

Desiree: Hei! Tusen takk for at du sier nettopp dette :) Jeg har full forståelse for at mange vil holde seg unna parabener, derfor la jeg ved en ingredienslista i dette innlegget slik at alle skulle være klar over det :)

Men jeg vil gjerne også forklare litt mer om hvorfor jeg liker Eve Lom produktene selv med parabener.

Parabener har fått mye negativ presse og det har nærmest blitt en trend å være i mot det, selv om mange lesere ikke helt vet hva det er (men du virker godt satt inn i det :) )

De siste årenes forskning rundt parabener klarer ikke å bevise en helt avgjørende negativ effekt (hormonell forandring) av parabener, som isobutylparaben og isopropylparaben. Parabener er jo også naturens egne konserveringsmiddel - som er nettopp det parabenene brukes til i kosmetikk.

Men, for å være helt klar på det så bruker jeg selv kun parabener i kosmetiskeprodukter når de skal vaskes av direkte - altså i renseprodukter. Aldri i kremer som skal trekke seg inn i huden. Selv om det er bevist at parabener brytes ned før de når underhuden, så er ikke nedbrytningsprossen blitt klarert nok til at jeg ville risikert å bruke det i en krem - og det finnes så mange gode valg uten parabener.

Eve Lom er et sånt type produkt man enten ELSKER eller HATER, nettopp på grunn av ingredienslista og fordi noen vil reagere på de (i huden).

For meg, etter 40 dagers bruk, så har den vært en livredder for tørr vinterhud og jeg merker også en oppstrammende effekt. Av kremer bruker jeg Dermalogica Skin Smoothing Cream og andre merker jeg tester.

Alle reagerer forskjellig på kosmetiskeprodukter, sminke så vel som hudpleie, så det er superviktig å finne det beste til seg selv :)

Ole Henriksen er et topp merke, så helt supert at du har begynt med disse.

Igjen, tusen takk for at du satt lys på dette temaet og håper at flere også kan komme med sine meninger rundt dette. Jeg syns det er viktig å kjøre debatt om sånt.

Håper du har en nydelig tirsdag!

Klemmer fra Tove

Desiree

27.11.2012 kl.18:28

Takk for et flott svar, Tove!

Ja jeg er nok enig med deg i det at dette er renseprodukter, her ville nok mulig jeg også tatt for og mot opp til diskusjon med meg selv. Men som du sier, i en dagkrem eller noe slikt som skal brukes over lengere tid så ville jeg stått over. Jeg fikk faktisk sjokk i går da jeg sjekket Apobase kremen som jeg i jobben min smører tykt inn i huden på eksembarn! Den har også 4 parabener, og det hadde jeg ikke ventet meg av en slik krem. Så heretter blir ikke den anbefalt av meg mere. Det finnes så mange andre gode som ikke har parabener så.

Det er nok godt at man etterhvert setter litt fokus på ting som kan være skadelig, i dagens kunstige verden så tilfører vi oss så utrolig mye kunstige fremsatte ting at når man kan kutte ned på mengdene, ja så synes jeg det. Høres ut som jeg har masse erfaring, men jeg er en som er begynt å tenke mere og mere på slike ting den siste tiden.

Ha en fortsatt herlig kveld!

Klem fra Desirée

Tove Eggen

27.11.2012 kl.19:19

Desiree: Så bra, helt enig med deg Desirée - generelt mer awareness, ikke bare om hva som finnes, men også om hvordan type presse og nyheter syns jeg er viktig. Ikke hive seg på en hver trend som skal være sunt, og ikke kutte direkte noe som man blir fortalt at er dårlig for en. Ikke fordi det nødvendigvis ikke er sant, men det er viktig å sette seg inn i ting selv for å virkelig forstå problemet :)

Så da tror jeg vi er på veldig lik linje!

Tusen takk igjen for at du tok deg tiden til å kommentere,

Klemmer fra Tove

Skriv en ny kommentar

Tove Eggen

Tove Eggen

28, Lørenskog

Makeup artist, stylist og livsstilsjournalist som nyter varme dager i Barcelona og lager sminke- og motevideoer for KLIKK MOTE. Stemamma til to fantastiske gutter, og samboer med min store kjærlighet fra Brasil. Følg meg i hverdagen, på godt og vondt, mens jeg jobber og prøver å utrykke min personlige stil med størrelsen 46-48. Ikke altid så lett, men har man lyst så får man til! Instagram: @iknowthatmagazine #klikkmote

Unisex Outlet 160x600 Inspire - 160x600

Kategorier

Arkiv

hits Unisex Outlet 980x120